ماریا خویشدوست گفت: هر ساله با شروع فصل گرما و به دلیل کاهش دسترسی به منابع آب آشامیدنی سالم و کافی احتمال بروز طغیان بیماریهای منتقله از آب افزایش مییابد.
خویشدوست افزود: در همین راستا و به منظور پیشگیری از وقوع بیماریهای منتقله از آّب و غذا، تشدید نظارتها بر مراکز عرضه آب و تهیه غذا افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: یکی از شاخصهای مهمی که در مراکز عرضه آب یا همان آب تصفیه فروشیهای سطح شهر و روستا دارای اهمیت بسزایی در جلوگیری از آلودگی ثانویه آب و انتقال بیماری است و بهطور مستمر مورد پایش بازرسین شبکه بهداشت قرار دارد، میزان کلر باقیمانده آب است که در صورت عدم رعایت استانداردهای لازم و یا آلودگی میکروبی آب، برخورد جدی با مراکز متخلف و در صورت لزوم پلمب این مراکز صورت میگیرد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان دشتستان خاطرنشان کرد: بازرسین بهداشتی همچنین با فعالیت جدی در تمام ساعات شبانهروز، از مراکز تهیه غذا بهویژه رستورانها، غذاهای بیرون بر و اغذیهفروشیها بازرسی میکنند.
خویشدوست با بیان اینکه، تشدید نظارتها بر این صنوف با هدف افزایش بهداشت فردی کسبه و نظارت بر شستشوی صحیح سبزی و صیفیجات صورت پذیرفته، تأکید کرد: مراکزی که طبق دستورالعملهای بهداشتی عمل نکنند، اجازه عرضه سبزی و صیفیجات را نخواهند داشت.
کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان دشتستان نیز گفت: مردم جهت پیشگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا از یخهای قالبی و کارخانهای غیربهداشتی استفاده نکنند، زیرا در آب مصرفی مراحل تولید و عرضه آن احتمال آلودگی وجود دارد.
سیده فاطمه حسینی افزود: هنگام سفر، آب و غذای سالم و مطمئن همراه داشته باشید یا از نوشیدنیها و غذاهای با بستهبندی مطمئن و بهداشتی استفاده کنند و در رودخانهها با آبهای مشکوک بههیچعنوان شنا نکنید.
وی تصریح کرد: از آشامیدن آبهای مشکوک در پارکها، باغها و فضای سبز و همچنین آب آشامیدنی ذخیره شده در منبعهای آب و آبخوریهای کنار خیابان که دارای لیوان مشترک هستند و آبی که در اتوبوسهای بینشهری در ظروف عمومی و با استفاده از یخهای قالبی برای سرد کردن عرضه میشود، جدا خودداری کنید.
حسینی با بیان اینکه بههیچعنوان مواد غذایی را از دستفروشان نخرید افزود: قبل از مصرف سبزیجات، کاهو، کلم، خیار، گوجهفرنگی و ... حتماً آنها را بهصورت کامل با استفاده از مواد ضدعفونی سبزیجات که در داروخانهها هم وجود دارد ضدعفونی و سپس مصرف کنید.
وی با بیان اینکه از قرار دادن سبزی و میوهجات شسته نشده و ضدعفونی نشده در یخچال جدا خودداری کنید گفت: پیش از خوردن و دست زدن به مواد غذایی دستهای خود را با آب و صابون خوب بشویید.
کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان دشتستان تأکید کرد: دستها را بعد از اجابت مزاج (رفتن به توالت) با آب و صابون بشویید.
انتهای پیام/ س.غ 3030
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید