به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر: فرزانه گشمردی در خصوص ویژگی های کوله پشتی استاندارد ویژه کلیه دانش آموزان بیان داشت: به هنگام استفاده از کوله پشتی بندهاي آن در حدي تنظیم شوند که هنگام حرکت، کوله پشتی بر پشت جابجا نشود.
وی توصیه کرد: کوله پشتیای انتخاب شود که سبکتر و دارای قسمتهاي مختلف براي وسایل باشد، طوري که بتوان هم از سمت راست و هم از سمت چپ آن به طور مساوي استفاده شود تا فشار بیشتري به هیچ سمتی از شانه و کمر وارد نشود.
گشمردی افزود: استفاده از یک بند کوله پشتی شامل دوبندي، تکبندي و یا با بند نازك باعث افزایش فشار وارده بر شانه ها و ستون مهره ها و ایجاد درد می شود و براي حمل کوله پشتی بهتر است ابتدا آن را روي میز قرار داده و سپس روي شانه ها قرار داده شود.
کارشناس مسئول بیماری های غیر واگیر گفت: بهتر است در چیدمان وسایل در کوله پشتی، اشیاء سنگینتر در قسمت عقب کوله پشتی نزدیک به پشت اشیاء با وزن متوسط در قسمت میانی و اشیاء سبک در جلوي کوله پشتی قرار بگیرند و تا حد امکان از تمام فضاي کوله پشتی استفاده شود.
وی عنوان کرد: بهتر است به جاي استفاده از کتاب و دفاتر با جلدهاي کلفت و سنگین، از دفاتر با جلدهاي کاغذي استفاده کنید.
کارشناس مسئول بیماری های غیر واگیرمرکز بهداشت شهرستان بوشهر کوله پشتیهاي چرخدار را تنها در شرایطی توصیه کرد که در تمام مسیر رفت و آمد و همچنین محیط مدرسه و خانه، نیازي به حمل و نقل دستی آن مثلاً از روي پله ها نباشد زیرا این کوله ها وزن بالاتري نسبت به کوله هاي عادي دارند و همچنین چرخ و اسکلت مخصوص دسته در صورت قرار گرفتن روي شانه ها به پشت و کمر صدمه وارد می کند.
گشمردی حمل مداوم کوله پشتی در فاصله های طولانی را مضر دانست و تاکید کرد: در صورت احساس درد در شانه، گردن، کتف و ... احساس سوزش و خارش و گزگز بازو و قرمزي روي شانه حتماً والدین و کارشناس بهداشت مدرسه به این نکات توجه نمایند.
انتهای پیام/ ا.س-3000
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید