پریوش بهادری در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: کودکان معمولاً به دیابت نوع یک مبتلا میشوند و از انسولین استفاده میکنند، مهمترین نکته در تغذیه این کودکان، وجود یک برنامه غذایی منظم و دقیق است که ساعت غذایی مشخصی داشته باشد.
بهادری تصریح کرد: از لحاظ غذا خوردن نباید تفاوت زیادی بین کودکان مبتلا به دیابت و دیگر افراد خانواده وجود داشته، همچنین طبخ جداگانه غذا برای فرد دیابتی کار درستی نیست بلکه غذای خانواده باید سالم و مغذی باشد و همه از آن به راحتی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه، کودکان در سن رشد هستند و تحرک زیادی دارند، گفت: برنامه غذایی آنها باید بهگونهای باشد که دچار افت قند خون نشوند.
بهادری در خصوص اهمیت وعدهها و میان وعدههای غذایی کودکان دیابتی گفت: علاوه بر 3 وعده اصلی، یک میان وعده بین صبحانه و ناهار، یک میان وعده بین ناهار تا شام و اگر کودک تا دیر وقت بیدار است یک میان وعده هم آخر شب در برنامه غذایی قرار میگیرد تا دامنه نوسان قند خون کاهش یابد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان تأکید کرد: برای غنی کردن وعدههای غذایی کودکان دیابتی از فیبر میتوان از 3 منبع اصلی فیبر در وعدهها و میان وعدهها استفاده کرد که مهمترین آنها سبزیجات، میوههای تازه و غلات سبوسدار است.
بهادری همچنین گفت: در وعده صبحانه باید از نان سبوسدار مثل سنگک یا بربری استفاده شود؛ نان لواش و نان فانتزی گزینه مناسبی برای صبحانه کودکان دیابتی نیست و استفاده از نان رژیمی و یا نان جو برای کودکان دیابتی توصیه نمیشود... (نانهای سنتی تهیه شده از جو برای کودکان طعم خوبی ندارد و سفت است و اغلب نانهای صنعتی تهیه شده از جو ، شکر و آرد گندم دارد)
وی در خصوص مصرف میوه در کودکان دیابتی اظهار کرد: این کودکان از مصرف میوههای با قند بالا خودداری کنند؛ بنابراین خربزه، طالبی، گرمک، انگور، انجیر، انبه، آناناس، موز و آلبالو را باید از میان وعده حذف کرد.
بهادری همچنین گفت: برای کودکان دیابتی استفاده از منابع قندی مثل عسل، مربا، شیره انگور، ارده و شیره توصیه نمیشود چون این مواد قند خون را به سرعت بالا میبرند.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان کرد: در فصل امتحانات که فرزند شما استرس دارد باید یک ماده قندی ساده مثل شکلات یا شیرینی همراه داشته باشد و در صورت افت قند خون که با علائم لرزش، ضعف، بیقراری، بدخلقی و عرق سرد همراه است از ماده قندی استفاده کند تا منجر به بیهوشی نشود.
بهادری با اشاره به اینکه چون کودکان در سن رشد هستند باید از گوشت، پروتئین، شیر و لبنیات بهاندازه متعادل و بهصورت کمچرب (توسط کارشناس تغذیه محاسبه و تعیین میشود) استفاده کنند.
انتهای پیام/ س.غ 3030
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید