افزایش سن ازدواج در جوانان از عوامل بروز ناباروری است

16 بهمن 1401
کارشناس جوانی جمعیت مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: افزایش سن ازدواج در جوانان به‌ویژه در دختران که تا مرز ۳۰ سالگی نیز پیش رفته، از عوامل بروز ناباروری است.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر؛ آزیتا صفدران اظهار داشت: ناباروری عامل مهمی در کاهش جمعیت جوان جامعه برای سال‌های آینده خواهد بود. افزایش سن ازدواج در جوانان به‌ویژه در دختران که تا مرز ۳۰ سالگی نیز پیش رفته، از عوامل بروز ناباروری است.
وی اضافه کرد: اقدام‌های درمانی برای داشتن فرزند و انتظار برای تولد آن، علاوه بر تحمیل هزینه‌های هنگفت به زوج‌ها، از لحاظ روحی نیز مشکلاتی برای خانواده‌ها ایجاد می‌کند.
این کارشناس ادامه داد: بر اساس اعلام کارشناسان و مسئولان ذیربط در این زمینه، وجود برخی اختلالات هورمونی، عفونت‌ها، آلودگی هوا، پارازیت‌ها، تنش‌ها و فشارهای زندگی روزمره از جمله عوامل مهم در بروز مشکل ناباروری در ایران شناخته شده است.
وی تصریح کرد: کافی نبودن اطلاعات بسیاری از زوج‌های جوان در خصوص ناباروری، علل به وجود آمدن آن و شیوه‌های درمان، موجب شده که برای درمان به‌موقع یا حتی پیشگیری از این مسئله دچار غفلت و از دست دادن زمان شوند.
کارشناس جوانی جمعیت مرکز بهداشت شهرستان بوشهر افزود: عدم توجه به پیشگیری و درمان ناباروری و مهم‌تر از آن‌ها، تأمین هزینه‌های سرسام‌آور درمان، مانعی بزرگ و قابل‌تأمل در راه اجرای سیاست‌های جدید جوانی جمعیت در کشور بوده و زمینه افزایش روزافزون سن جامعه ایرانی و به‌تبع آن کاهش نیروی فعال را به همراه دارد. ازاین‌رو کارگاه آموزشی در خصوص پیشگیری از ناباروری با استفاده از طب مکمل سنتی جهت ارتقاء آگاهی ارائه‌دهندگان خدمت در مراکز خدمات جامع سلامت در سالن شهید مفتح معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با حضور متخصص طب سنتی برگزار شد.
متخصص طب ایرانی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: از دیدگاه طب ایرانی حفظ سلامتی مقدم بر درمان بیماری قرار دارد و از این جهت به‌تمامی طبیب‌های سنتی توصیه مؤکد دارد که طبیب باید در قدم اول سلامتی جامعه را حفظ کند و در قدم دوم اگر فردی بیمار شد به درمان بپردازد.
دکتر رضا واقع‌بین گفت: سلامتی از منظر طب ایرانی مانند یک ساختمان بزرگ می‌ماند که بر روی شش پایه یا ستون استوار است برای اینکه سلامتی افراد حفظ شود بایستی این شش پایه قوی و استوار باشند هرچقدر پایه‌های سلامتی سست‌تر باشند سلامتی فرد بیشتر در معرض خطر قرار می‌گیرد
وی شش اصل ضروری حفظ سلامتی بدن شامل خوردن و آشامیدن، آب‌وهوا، پاک‌سازی بدن مانند دفع مواد زائد و حفظ مواد ضروری، بهداشت روان، فعالیت‌های بدنی و خواب دانست و اظهار داشت: افرادی که قصد بارداری دارند ۴ ماه قبل از بارداری بایستی نسبت به اصلاح سبک زندگی اقدام نمایند.
این متخصص در پایان خاطرنشان کرد: در پژوهشی که اخیراً بر روی مراجعه‌کنندگان به مرکز نازایی انجام‌شده نشان داده خانم‌هایی که برای اقدام IVF(لقاح آزمایشگاهی) مراجعه می‌کنند درصورتی‌که رژیم غذایی تقویت‌کننده قوای بارداری از دیدگاه طب ایرانی را نیز در کنار پزشکی رایج استفاده کنند شانس موفقیت در لقاح آزمایشگاهی تا چهار برابر افزایش پیدا می‌کند.

انتهای پیام/ ا.س-۳۰۰۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

کلمات کلیدی:
ناباروری     ازدواج     آزیتا.صفدران     دکتر.رضا.واقع‌بین     مرکز.بهداشت.بوشهر        

تاریخ بروز رسانی:   16 بهمن 1401

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >