سقوط یکی از مهم‌ترین عوامل سانحه در مدارس است

22 فروردين 1402
کارشناس مسئول واحد سلامت نوجوانان، جوانان و بهداشت مدارس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: سقوط یکی از مهم‌ترین عوامل سانحه در مدارس است و علت اصلی صدمه در دانش‌آموزان است.

فرشته بحرانی در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: وقوع سوانح و حوادث در مدارس به علت محدودیت فضا، تراکم بچه‌ها و بازی گوشی آن‌ها به‌مراتب بیشتر از خانه است.
بحرانی بابیان اینکه بسیاری از سقوط‌ها، قابل‌پیشگیری هستند، تأکید کرد: والدین و اولیاء مدارس می‌توانند نقش کلیدی در محافظت از کودکان و نوجوانان ایفا کنند.
وی همچنین بیان کرد: مصدومیت‌های غیر عمد کودکان و نوجوانان یکی از دلایل اصلی آسیب‌دیدگی، بستری بیمارستانی، معلولیت و مرگ آنان است
بحرانی گفت: بسیاری از حوادث، وقتی رخ دادند، قابل‌برگشت نیستند و منجر به خطر جانی یا معلولیت غیرقابل درمان می‌شوند، لذا پیشگیری از حادثه بسیار کارآمدتر و ضروری‌تر از درمان عوارض آن است.
بحرانی تصریح کرد: در کنار عوامل محیطی و ساختاری، رفتارهای مخاطره‌آمیز انسان‌ها نقش بسیار مهمی در وقوع سوانح و حوادث دارد، لذا تلاش در راستای پیشگیری از مصدومیت‌های غیر عمد در کودکان باید بر تغییر رفتار انسان‌ها متمرکز شود.
وی همچنین گفت: یکی از مواقعی که بچه‌ها در معرض خطر افتادن، سقوط و لگد شدن قرار می‌گیرند، هنگام تعطیل شدن مدرسه و خروج آن‌ها است و در این موارد، دانش‌آموزان مقاطع پایین‌تر آسیب و صدمه می‌بینند، لذا ایجاد انضباط و کنترل بچه‌ها هنگام خروج بسیار اهمیت را دارد و اولیا مدرسه به این مهم باید توجه کافی داشته باشند.
بحرانی تأکید کرد: وجود اختلاف سطح از قبیل پله در محوطه بعضی از مدارس به علت عرض کم، شیب زیاد و احتمالاً شکستگی پله‌ها و نداشتن نرده و دستگیره می‌تواند ایجاد حادثه کند، بخصوص در فصل زمستان با بارش باران، این اختلاف سطح می‌تواند در پله‌ها برای دانش‌آموزان خطرناک و حادثه زا باشد.
فرشته بحرانی اظهار کرد: به همین منظور در راستای اجرای طرح پیشگیری از مصدومیت‌های غیر عمد در مدارس (C۴٫D) با هماهنگی و همکاری آموزش‌وپرورش دشتستان، ۱۲ مدرسه ابتدایی شهر برازجان انتخاب و مداخلات لازم و مراحل اجرایی پروژه در این مدارس انجام گرفته است.
کارشناس مسئول واحد سلامت نوجوانان، جوانان و بهداشت مدارس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان تصریح کرد: این طرح از دی‌ماه سال گذشته شروع و تا پایان اسفند ادامه داشته است و ۳ هزار و ۶۱۸ دانش‌آموز در این طرح آموزش دیده‌اند.
بحرانی خاطرنشان کرد: نتایج این مداخلات ایجاد حساسیت لازم در خصوص اهمیت و عواقب سوانح و حوادث در اولیا مدارس، والدین و دانش‌آموزان در هنگام خروج از کلاس و مدرسه، است و امیدواریم در سال تحصیلی جدید این طرح را در تمامی مدارس اجرایی کنیم.
 انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

کلمات کلیدی:
سقوط     مدارس     فرشته.بحرانی     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان        

تاریخ بروز رسانی:   22 فروردين 1402

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >