کارشناس واحد مبارزه با بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان؛
مهمترین راه پیشگیری از بیماری گال رعایت بهداشت فردی و محیط است

27 فروردين 1402
کارشناس واحد مبارزه با بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: بهترین و مهمترین راه پیشگیری از بیماری گال رعایت اصول بهداشت فردی و محیط است.

اکبر ارمکان در گفت و گو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: گال نوعی بیماری پوستی است که توسط  حشره‌ای بسیار ریز و میکروسکوپی به نام هیره خارشی ایجاد کرده و می‌تواند ماه ها روی پوست زندگی و روی سطح پوست  تخمک گذاری و تولید مثل کند.
ارمکان بیان کرد: این حشره وقتی برای تخم‌ریزی وارد پوست می‌شود می تواند باعث ایجاد دانه‌های پوستی و خارش‌دار ‌شود و خارش مهمترین یافته بالینی است که در هنگام شب و در محیط گرم شدت بیشتری پیدا می‌کند.
وی در تعریف دیگری از بیماری گال گفت: یک بیماری پوستی مسری همراه با خارش شدید است که این خارش‌ها ،جوش‌های ریز قرمز رنگی را در پوست ایجاد می کنند  و باعث بروز علائمی مانند تورم ، قرمزی ، تب و خارش و بثورات پوستی می شود ولی خوشبختانه این بیماری آمیزشی نمی‌باشد.
ارمکان همچنین تاکید کرد: خودداری از تماس پوستی مانند دست دادن، در آغوش گرفتن و استفاده نکردن از وسایل شخصی دیگران مانند، حوله، کیسه و لیف حمام، صابون، روسری و شال از دیگر راه‌های پیشگیری از بیماری گال است.
کارشناس واحد مبارزه با بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: افراد مبتلا در اولین اقدام در خصوص درمان به موقع و کنترل بیماری گال باید به مراکز خدمات جامع سلامت محل سکونت فعلی خود این بیماری را گزارش دهند.
ارمکان بیان کرد: درصورت بروز گال در مراکز تجمعی مانند (خوابگاه های دانشجوی، سربازخانه‎‌ها، مدارس، مهدکودک‌ها، زندان‌ها، کمپ نگهداری معتادین، مراکز نگهداری سالمندان و معلولین) لازم است تمام افراد ساکن در این مراکز مورد بررسی ، معاینه و تحت درمان قرار گیرند.
وی در مورد درمان این بیماری تاکید کرد: افراد مبتلا به بیماری پوستی گال از خوددرمانی پرهیز کنند و در اولین فرصت به متخصص پوست و یا مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کرده تا داروی موثر این بیماری توسط پزشک برای آن‌ها تجویز و در اختیارشان قرار گیرد.
کارشناس واحد مبارزه با بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان خاطرنشان کرد: این بیماری با رعایت اصول درمان صحیح به راحتی درمان و اغلب توصیه می‌شود از داروهای بیماری گال در شب استفاده شود؛ زیرا گال‌ها در شب بیشتر فعال هستند.

انتهای پیام/س.غ/3030
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

کلمات کلیدی:
گال     فرهنگ.سلامت     اکبر.ارمکان     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان        

تاریخ بروز رسانی:   27 فروردين 1402

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >