به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، رضا تندی بیان داشت: خطرهای احتمالی سیگارهای الکترونیکی (ویپ)، همواره موضوع داغ مورد بحث محققها و سازمانهای فعال در زمینه بهداشت و سلامتی است. بعضی دانشمندان، از جمله مسئولان اداره مواد غذائی و داروئی ایالاتمتحده آمریکا هشدار دادهاند که در مورد ایمن بودن این محصول، هنوز سؤالهای فراوانی بیپاسخمانده است.
وی اضافه داشت: مضرات سیگار الکترونیکی را بسیاری از مصرفکنندگان آن نمیدانند و به بهانه اینکه حاوی نیکوتین کمتری است به آن توجهی نمیکنند؛ اما واقعیت چیز دیگری است و سیگارهای الکترونیکی به واسطه موادی که در آنها بکار رفـته عوارض عجیبی به دنبال دارند.
این کارشناس عنوان داشت: سیگار الکترونیکی با باطری کار میکند و اغلب با نام قلم ویپ آن را میشناسند که تولیدکنندگان ویپ بدون در نظر گرفتن مضرات سیگار الکترونیکی آن را ابزاری برای ترک یا کاهش سیگار به بازار عرضه میکنند ولی خود ویپ نیز در صورت مصرف، وابستگی ایجاد میکند.
وی افزود: نگرانی اصلی که در مورد ویپ وجود دارد محبوبیت و جذابیت آن بین نوجوانان است. طبق گـفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای امریکا مصرف ویپ میتواند منجر به عفونتهای شدید ریوی در جوانان و نوجوانان شود.
کارشناس بهداشت محیط و کارشناس ارشد مهندسی محیطزیست توضیح داد: با توجه به اینکه هنوز پژوهشهای کافی برای تشخیص زیان احتمالی این محصول صورت نگرفته و تا آن زمان، باید سیگار برقی را یک خطر بهداشتی بالقوه تلقی کرد. همچنین با این نظر که سیگار برقی «واسطه» ترک دخانیات است مخالفت جدی وجود دارد و بنا به گفته دانشمندان سیگار برقی خود میتواند اعتیادآور باشد.
تندی خاطرنشان کرد: سیگار برقی حتی برای افراد غیر سیگاری، بهخصوص نوجوانان را به این محصول و عادت به استنشاق بخار آن سوق میدهد. برخی مصرفکنندگان سیگارهای الکترونیک بهتدریج به سمت استعمال سیگار کشانده میشوند و تمامی تلاشها برای مبارزه با دخانیات را خنثی میکند لذا شایسته است هر اقدامی که بهنوعی تبلیغ این پدیده شوم و نوظهور محسوب میشود را محدود و ممنوع گردد.
انتهای پیام/ ا.س 3000
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید