رعایت اصول تغذیه در سنین سالمندی خطر ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر را کاهش می‌دهد

18 مهر 1402
کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: با رعایت اصول تغذیه صحیح در سنین سالمندی خطر ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر کاهش می‌یابد.

پریوش بهادری افزود: تغذیه سالمندان نقش به سزایی در سلامت این افراد دارد و با افزایش تدریجی سن، روند تغییرات فیزیولوژیکی و بروز برخی از مشکلات مانند اختلالات قلبی-عروقی، فشارخون بالا، پوکی استخوان، تحلیل رفتن قدرت عضلانی بدن در دوران سالمندی، این امر را ضروری می‌کند که به مسائل تغذیه‌ای و مشکلات مربوط به آن نگاه ویژه‌ای شود، چراکه در سالمندی تغذیه فرد دست‌خوش تغییرات بسیاری می‌شود.
بهادری تصریح کرد: با سالمند شدن عملکرد دستگاه‌های مختلف بدن کاهش می‌یابد و دستگاه گوارش هم از این امر مستنثی نیست، درنتیجه میزان هضم و جذب مواد غذایی در بدن کاهش پیدا می‌کند.
وی همچنین بیان کرد: بسیاری از سالمندان در این سن ممکن است به دلیل پوسیدگی و خرابی دندان یا داشتن دندان مصنوعی مشکل در جویدن و بلع غذا داشته باشند که این مسئله باعث عوارض گوارشی بیشتر از جمله اختلال در هضم و جذب مکانیکی می‌شود و به همین دلیل آن‌ها باید غذاهایی با بافت نرم مثل انواع پوره و سوپ بخورند تا عملکرد هضم مکانیکی به‌صورت کامل انجام شود.
بهادری گفت: در سالمندی با تغییرات حسی مانند کاهش حس بینایی، چشایی، بویایی، شنوایی و تغییرات در اجزای بدن مثل کاهش توده عضلانی و متابولیسم بدن، اختلال در سیستم ایمنی، تنفسی، قلبی-عروقی و گوارشی مواجه هستیم.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان با بیان اینکه با کاهش بافت ماهیچه‌ای در بدن سالمندان، بافت چربی افزایش می‌یابد تصریح کرد: با آنکه وزن سالمند تغییری نداشته اما به ظاهر چاق به نظر می‌رسند و این اضافه‌وزن ظاهری، بیشتر به خاطر تجمع توده چربی است.
وی همچنین گفت: در دوران سالمندی با توجه به کاهش فعالیت جسمانی از یک‌سو و کاهش توده عضلانی و افزایش توده چربی از سوی دیگر، بدن به کالری کمتری نسبت به گذشته احتیاج دارد و با افزایش سن، به ازای هر دهه عمری که می‌گذرد، ۳ درصد از انرژی موردنیاز بدن کاسته می‌شود
عدم تعادل بین مواد دریافتی و مصرفی موجب فقر غذایی یا ذخیره آن به‌صورت چربی در دوران سالمندی می‌شود
بهادری بابیان اینکه عدم تعادل بین مواد دریافتی و مواد مصرفی در دوران سالمندی ممکن است سبب فقر غذایی یا ذخیره آن به‌صورت چربی شود، گفت: سالمندانی که اصول تغذیه‌ای را به‌طور صحیح رعایت می‌کنند کمتر در معرض خطر ابتلا به انواع بیماری از قبیل دیابت نوع ۲، پوکی استخوان، فشارخون و سرطان هستند و این خود به‌تدریج منجر به بهبود کیفیت زندگی آن‌ها خواهد شد. البته هر فرد سالمند با توجه به بیماری‌ها و محدودیت‌های غذایی خود در این دوران می‌بایست از یک رژیم غذایی خاص پیروی کند.
کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان به سالمندان توصیه کرد: مصرف نمک را به‌منظور جلوگیری از احتباس آب و فشارخون کاهش دهند و همچنین از مصرف چربی‌های مضر در رژیم غذایی خودداری کنند.

بهادری همچنین بیان کرد: سالمندان باید از روغن‌زیتون، کانولا و سایر چربی‌های غیراشباع به‌جای روغن‌های مضر و اشباع برای حفظ سطح نرمال کلسترول خون استفاده نمایند.
وی بر مصرف بیشتر کلسیم و ویتامین D  برای سلامت استخوان‌ها در این دوران تأکید کرد و توصیه کرد، خوردن غذاهای غنی از فیبر برای جلوگیری از یبوست و ابتلا به برخی سرطان‌ها را فراموش نکنند.
بهادری گفت: نوشیدن ۸ لیوان یا بیشتر آب در طول روز توصیه می‌شود و همچنین برای کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت باید از غذاهای پرکالری نظیر شیرینی، شکر، آب‌نبات و کیک خامه‌ای کمتر استفاده نمایند و برای تأمین ویتامین‌های موردنیاز بدن بر مصرف میوه (البته خود میوه نه آب‌میوه) و سبزی‌ها برای تأمین فیبر تأکید کرد.
انتهای پیام/س.غ۳۰۳۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

کلمات کلیدی:
اصول.تغذیه.سالمند     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان     پریوش.بهادری    

تاریخ بروز رسانی:   18 مهر 1402

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >