یوسف زارعی در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی افزود: از آنجایی که بدن انسان ید تولید نمیکند، آن را بهعنوان یک ماده معدنی ضروری در نظر میگیرند و بر همین اساس رژیم غذایی نقش اصلی را در تأمین مقادیر کافی از این ماده معدنی ایفا میکند.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی گفت: در شرایطی که نمکهای تصفیهشده یددار از شناختهشدهترین منابع برای دریافت یُد هستند، اما منابع دیگری نیز برای تأمین این ماده معدنی مهم وجود دارد که از آن جمله میتوان به ماهی، شیر، پنیر، تخممرغ و سبزیهایی که در خاک غنی از ید رشد کردهاند، نام برد.
وی بیان کرد: میزان ید موردنیاز بدن برای هر فرد به اینکه در چه مرحلهای از زندگی خود قرار دارد، روزانه ۱۵۰ میکروگرم ید برای هر فرد بزرگسال سفارش میشود.
این کارشناس مسئول تصریح کرد: مصرف حداقل یک وعده غذای دریایی در هفته برای بزرگسالان و دو برابر آن در هفته برای زنان باردار و مادرانی که به فرزند خود شیر میدهند توصیه میشود.
وی به شایعترین علائم کمبود ید اشاره کرد و گفت: احساس خستگی یا افسردگی، کمکاری تیروئید، توده بزرگ روی گردن (گواتر)، سقطجنین یا تولد نوزاد مرده، عقبماندگی ذهنی و کاهش ضریب هوشی در کودک است.
زارعی توصیه کرد: زنان باردار یا مادرانی که به فرزند خود شیر میدهند و زنانی که ممکن است باردار شوند، روزانه ۱۵۰ میکروگرم یدوفولیک بهعنوان یک مکمل استفاده کنند.
انتهای پیام/ ۴۰۳۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید