آذین صبوری در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم اظهار داشت: نقش مؤثر ید در ساخت هورمونهای تیروئید و تأثیر هورمونها در سلامت و اعمال حیاتی انسان از دوران جنینی، کودکی و بلوغ دلیل عمده اهمیت ید است.
وی افزود: کمبود ید میتواند از ابتداییترین مرحله حیات، زندگی انسان را دستخوش مخاطراتی کند که بعد از وقوع قابل جبران نیست.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم اظهار داشت: کمبود ید سبب بروز اختلالات وسیعی میشود که مهمترین آنها اثر مخرب بر تواناییهای ذهنی و جسمی افراد جامعه بخصوص کودکان و نوجوانان است.
صبوری اضافه کرد: کمبود ید معمولاً به دلیل فقر ید در خاک و آب در سطح جامعه رخ میدهد و عوارض آن دامنگیر تعداد کثیری از افراد ساکن در یک منطقه جغرافیایی میشود.
وی مطرح کرد: نیاز به ید برای تمام طول عمر انسان، حدود یک قاشق چایخوری است، البته آنچه مهم است دریافت مداوم ید بهصورت روزانه است.
این کارشناس خاطرنشان کرد: موفقیتهای بهدستآمده در برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در ایران، مبین این واقعیت است که استفاده از نمک یددار، مؤثرترین راه پیشگیری از اختلالهای ناشی از کمبود ید است.
صبوری گفت: نمک یددار در همهجا، توسط همه و برای همیشه باید به جای نمک معمولی و غیر یددار مصرف شود.
وی تصریح کرد: نمک یددار باید در ظروف بدون منفذ پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشهای تیره نگهداری و درب آنها باید بعد از هر بار مصرف بسته شود.
این کارشناس خاطرنشان کرد: نمک یددار باید دور از گرما، نور، رطوبت و در محیط بسته نگهداری شود تا ید آن کاهش نیابد.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم گفت: بهترین زمان اضافه کردن نمک یددار به غذا اواخر طبخ است تا در اثر جوشیدن و حرارت میزانید نمک از بین نرود.
انتهای پیام/ م.ب
۳۰۶۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید