به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، مهندس حمید حبیبی نیا افزود: نظارت بهداشتی عمومی از جمله ایمنی مواد غذایی، بهداشت آب، جمعآوری و دفع صحیح فاضلاب و زباله و بهداشت فردی در تجمعات مراسم عزاداری محرم و صفر باید مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: با توجه بهضرورت کنترل عوامل محیطی در این ایام که مقارن با فصول گرم سال است و بهمنظور پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی و طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا و کاهش زمینه رشد پشه مهاجم آئدس، بازرسان بهداشت محیط در کلیه مراکز شهری و روستایی از کلیه محلهای عزاداری در سطح شهرستان بازدید و علاوه بر نظارت بر بهداشت آن اماکن، اقدام به کلر سنجی و نمونهبرداری از آب مصرفی، آموزش متصدیان و تشدید نظارت در شبهای تاسوعا و عاشورا مینمایند.
این مقام بهداشتی توزیع نذورات بهصورت خشک را توصیه کرده و افزود: در صورت پختوپز نیز متصدیان باید دارای کارت معاینه پزشکی بوده و کلیه نکات بهداشتی را در حین تهیه و توزیع رعایت کنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر خاطرنشان کرد: فرآوردههای خام دامی باید با کشتار مجاز و یا بستهبندی با تأیید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی باشد.
وی افزود: از بستهبندی غذای پخته قبل از مصرف با زمان بیش از دو ساعت خودداری شود و در صورت لزوم تا زمان مصرف در دمای زیر ۴ درجه سانتیگراد و یا بالای ۶۳ درجه سانتیگراد قرار گیرد.
مهندس حبیبی نیا بیان داشت: استفاده از ظروف یکبارمصرف مناسب جهت سرو مواد غذایی سرد و گرم (استفاده از ظروف بر پایه گیاهی جهت مواد غذایی گرم) نیز مورد تأکید است.
وی در این خصوص تصریح کرد: با توجه به برپایی موکبها و ایستگاههای صلواتی خاص در این ایام و گاهی در دسترس نبودن سیستم خنککننده در این اماکن، رعایت بهداشت فردی، بهداشت آب و مواد غذایی و همچنین مدیریت پسماند (زبالههای تولیدی) نقش مؤثری در پیشگیری از بیماریها را به دنبال خواهد داشت.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر اهمیت کنترل و پیشگیری از بیماری ناشی از پشه مهاجم آئدس را یادآور شد و گفت: دستاندرکاران برگزاری مراسم در خصوص جلوگیری از تجمع آب راکد، نصب توری بر روی درب و پنجرهها، دفع بهداشتی فاضلاب حتما توجه ویژه داشته باشند.
انتهای پیام/ح.گ ۳۰۰۱
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید