مسئول واحد پیشگیری شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم عنوان داشت: خوشبختانه شیوع هپاتیتهای ویروسی نشان میدهد که اقدامات پیشگیرانه مانند واکسیناسیون، تزریقهای ایمن و گسترش درمان هپاتیت C به کاهش میزان بروز آن کمک کرده است.
محمد آسیم اضافه کرد: هپاتیتها میتوانند کشنده باشند، زیرا کبد یکی از ارگانهای غیرقابل جایگزین بدن است و در صورت از کار افتادن کبد، تنها راه درمان بیمار، پیوند کبد خواهد بود؛ اما خبر خوب این است که انواع شایع هپاتیت، قابلپیشگیری و درمان است.
وی افزود: تا به امروز، حداقل پنج نوع مختلف شناخته شده هپاتیت ویروسی (A،B،C،D،E) وجود دارد که هپاتیت B و C، عمدتاً از طریق فراوردههای خونی، تماس جنسی و اعتیاد (اعتیاد تزریقی) منتقل میشوند و هپاتیت A نیز، معمولاً از طریق آب و غذای آلوده منتقل میشود.
مسئول واحد پیشگیری شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم بیان داشت: مهم است بدانیم که هپاتیت B و C، از طریق تماسهای معمولی بین اعضای خانواده از قبیل شیردهی و ظروف غذا و ... منتقل نمیشوند و از این بابت وجود یک بیمار دیابتی در خانواده جای نگرانی ندارد.
وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۷۴۱ دوز واکسن هپاتیت برای گروههای پرخطر که شامل اهداکنندگان مستمر خون، کارگران شهرداری، بیماران دیالیزی، هموفیلی، تالاسمی، آرایشگران و غیره ... تزریق گردیده است.
آسیم افزود: سالانه حدود ۱.۳ میلیون نفر درگیر این بیماری میشوند؛ که اگر تدابیر لازم برای پیشگیری از این بیماری انجام نگیرد، دستیابی به هدف سازمان بهداشت جهانی برای از بین بردن هپاتیت تا سال ۲۰۳۰ امکانپذیر نیست.
مسئول واحد پیشگیری شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم اظهار داشت: هر ساله سازمان بهداشت جهان WHO، ۲۸ جولای را بهعنوان روز جهانی هپاتیت نامگذاری میکند و امسال این روز با شعار «هپاتیت منتظر نمیماند» نامگذاری گردیده است.