مریم عسکری افزود: میکروب عامل وبا، فقط در انسان بیماری ایجاد میکند و از طریق مصرف آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع انسان آلوده، سرایت میکند و در مواردی نیز انتقال بیماری از انسان به انسان ممکن است صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه هرساله با گرم شدن هوا شرایط برای رشد میکروب در محیط و بیمار شدن افراد فراهم میشود، تأکید کرد: امروزه با شناسایی زودرس بیماری و درمان بیماران، مرگومیر این بیماری بهشدت کاهشیافته است.
کارشناس پیشگیری شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم بیان داشت: فقط در تعداد اندکی از مبتلایان به وبا علامت معروف اسهال آبکی لعاب برنجی، استفراغ و از دست رفتن آب بدن رخ میدهد، سایر بیماران ممکن است دچار اسهال شوند که از سایر بیماریهای اسهالی قابل افتراق نیست، حتی عدهای هم ممکن است هیچ نشانهای از بیماری نداشته باشند؛ بنابراین رعایت بهداشت عمومی در پیشگیری از ابتلا بسیار مهم است.
مریم عسکری اضافه نمود: بیماران بدحال مبتلابه فرم شدید بیماری ممکن است تا ۱۰ درصد از وزن بدن خود را به دلیل اسهال و استفراغ از دست بدهند. ممکن است دچار خوابآلودگی یا عدم هوشیاری شوند که در چنین شرایطی باید سریعاً فرد را به مراکز بهداشتی درمانی رساند زیرا مراجعه دیرهنگام یا عدم درمان وی خطر مرگ را به دنبال دارد.
وی در ادامه توصیه کرد: برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریهای قابلانتقال بهوسیله آب و مواد غذایی ازجمله بیماری وبا، افراد باید در منزل، تفرجگاهها، پارکها و در حین مسافرت، به بهداشت آب و مواد غذایی توجه داشته باشند و در صورت ابتلا به اسهال سریعاً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند
عسکری اضافه کرد: مواردی چون استفاده از آبلولهکشی، جوشاندن آب چاه و قنات و... عدم استفاده از یخهای قالبی غیربهداشتی، عدم استفاده از مواد غذایی که توسط دورهگردها عرضه میشوند، ضدعفونی مناسب سبزی و میوهها و رعایت بهداشت فردی از راههای پیشگیری از بیماری وبا است.