21 امرداد 1403 متخصص بیماریهای کودکان و نوزادان بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان گفت: شیردهی مادران به کودکان، ضامن سلامتی مادر و فرزند میشود.
دکتر نسرین جان احمدی در گفتوگو به مناسبت هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر با روابط عمومی بیمارستان شهید گنجی، ضمن تبریک و گرامیداشت این هفته اظهار داشت: بیشک با شیردهی منظم و روزانه به فرزندان، مادر و فرزند در برابر بیماریهای مختلف بیمه میشوند و هر دو کمتر دچار بیماریهایی امروزی میشوند.
دکتر جان احمدی به تشریح ترکیبات شیر مادر پرداخت و اضافه داشت: شیر مادر یک مایع بیولوژیک مفید و سرشار از مواد معدنی و عالی با ویتامینهای لازم برای رشد نوزاد تازه متولد شده است.
وی ادامه داد: در اولین روزهای تولد نوزاد کلستروم (آغوز) مایعی زردرنگ و غنی از آنتیبادی از سینه مادر خارج میشود که علاوه بر تغذیه نوزاد، سیستم ایمنی نوزاد را هم تقویت میکند و او را در مقابل بیماریها مختلف محافظت مینماید.
متخصص بیماریهای کودکان و نوزادان بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان افزود: شیر مادر بر اساس تغییرات آبوهوایی تغییر کرده و مثلاً در آبوهوای گرم حاوی آب بیشتر جهت نیاز نوزاد به آب است.
دکتر جان احمدی در خصوص میزان تولید شیر در مادران گفت: یک مادر سالم روزانه ۶۵۰ الی ۷۵۰ گرم شیر تولید میکند و شیر مادر داری ۳۳۰ میلیگرم کلسیم در هر لیتر است و این میزان کلسیم در مقایسه با شیرهای مصنوعی که برای کودکان استفاده میشود بسیار بیشتر است.
وی اشارهای هم به مدتزمان شیردهی مادران داشت و تصریح کرد: هر نوزاد سالم معمولاً ۱۰ الی ۱۲ بار در روز شیر مصرف میکند و زمان شیردهی مادر هم ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در هر بار شیردهی به کودک است.
دکتر جان احمدی به بیان فواید شیر مادر برای نوزاد پرداخت و اشاره داشت: شیردهی مادران به فرزندانشان باعث افزایش ضریب هوشی نوزاد، تقویت عملکرد ریههای کودکان، کاهش مشکلات ریوی و تنفسی و به علت دارا بودن آنتیبادیهایی که از طریق شیر به نوزاد منتقل میشود، ضد بیماری عمل کرده و کودک را در برابر بیماریهایی همچون پنومونی، عفونتهای گوارشی و اسهال محافظت میکند.
متخصص بیماریهای کودکان و نوزادان بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان ادامه داد: مکیدن سینه مادر باعث رشد و تقویت فک نوزاد شده و لذا کودکان در آینده دندانهای سالمتری خواهند داشت.
دکتر جان احمدی همچنین گفت: کودکانی که از شیر مادر در دوران شیرخوارگی استفاده میکنند تا سنین ۱۵ سالگی کمتر به بیماریهایی همچون دیابت نوع یک، سرطانهای مختلف دچار شده و همچنین در بزرگسالی به بیماریهای چاقی، فشارخون و آسم کمتر دچار میشوند.
وی شیردهی مادران به فرزندانشان را برای سلامتی مادر هم مفید خواند و تصریح داشت: با توجه به اینکه برای تولید شیر در بدن مادر حدوداً روزانه ۵۰۰ کالری مصرف میشود، لذا باعث کاهش وزن مادر شده و بهتبع تناسباندام بهتری خواهند داشت و همچنین با توجه به اینکه مادر ارتباط قویتری با فرزند خود برقرار مینماید، لذا کمتر دچار خستگی، اضطراب و بهتبع افسردگی میشوند و طبق تحقیقات انجام شده، شیردهی مادران به فرزندانشان، باعث کاهش سرطانهای رحم و سینه میشود.
دکتر جان احمدی کمک به کاهش آلودگی محیطزیست را هم بهعنوان فواید زیستمحیطی شیردهی خواند و اظهار داشت: از آنجایی که شیر خشک در قوطیهای فلزی یا پلاستیکی بستهبندی میشوند و پس از مصرف در محیطزیست رهاسازی میگردند، لذا معمولاً عاملی برای آلودگی محیطزیست میشود.
متخصص بیماریهای کودکان و نوزادان بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان در توصیههایی به مادران در زمینه شیردهی گفت: با توجه به کامل بودن شیر مادر از نظر تغذیهای، شایسته است در ششماهه اول تولد، نوزاد فقط از شیر مادر تغذیهشده و حتی نیاز به خوردن آب هم ندارند که یقیناً ضامن سلامتی مادر و فرزند خواهد بود و با توجه به هزینه زیاد خریداری شیر مصنوعی، کمک شایانی هم به اقتصاد خانواده میشود.
انتهای پیام/ ب.ا ۴۰۸۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید
|