عاطفه قلاوند اظهار داشت: تنبلی چشم یا آمبلیوپی اختلالی در بینایی فرد است که باعث میشود دید یک چشم و گاهی دو چشم کاهش پیدا کند بهطوریکه حتی با اصلاح عیب انکساری (با استفاده از عینک، لنز و ...) و رفع مشکلات ساختمانی چشم نیز برطرف نشده و ادامه مییابد.
وی افزود: این اختلال هرچه دیرتر تشخیص داده شود درمان دشوارتر میشود و میزان بهبودی کمتر خواهد بود بهطوریکه اگر درمان در سنین ۱۰ تا ۱۲ سالگی آغاز شود، دید کامل نخواهد شد و پس از ۱۲ سالگی نیز اثری در بهبود دید چشم ندارد.
این مقام مسئول ابراز داشت: در این راستا، سالانه طرح پیشگیری از تنبلی چشم (رتینوپاتی) توسط وزارت بهداشت با همکاری سازمان بهزیستی در کل کشور و از جمله استان بوشهر انجام میشود. در شهرستان جم نیز این طرح سالانه انجام میشود بهطوریکه در سال ۱۴۰۲، تعداد ۳ هزار و ۴۰۰ کودک در این طرح شرکت کرده و غربال شدهاند.
قلاوند عنوان داشت: در سال جاری نیز طرح پیشگیری از تنبلی چشم توسط بهورزان و مراقبین سلامت در کلیه خانههای بهداشت شهرستان با همکاری اداره بهزیستی جهت همه کودکان ۳ تا ۶ سال صورت میگیرد. شهروندان محترم میتوانند با مراجعه به نزدیکترین پایگاه یا خانه بهداشت محل سکونت خود از سلامت بینایی فرزند خود مطلع گردند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم خبر داد: بهمنظور اجرای این طرح، پایگاه ثابت بیناییسنجی در شهر جم، خیابان آیتالله محسنی، جنب دفتر امامجمعه، بعد از مرکز ماساژ درمانی، روبروی ساختمان حکیم ۲، مرکز مثبت زندگی کد ۱۹۹۶۹ فعال است که از شنبه تا چهارشنبه صبح آماده ارائه خدمت. است.