کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم:
تخم‌مرغ به لحاظ منبع غذایی، یک غذای کامل و برای رشد جسمی و مغزی کودکان بسیار مفید است

16 مهر 1403
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم گفت: تخم‌مرغ به لحاظ منبع غذایی، یک غذای کامل و برای رشد جسمی و مغزی کودکان بسیار مفید است.

نرگس صفدریان عنوان داشت: پروتئین آن از سایر منابع پروتئینی مانند لبنیات، گوشت و حبوبات غنی‌تر بوده و ارزش غذایی بالایی دارد و دارای تمام اسیدآمینه‌های ضروری برای سلامتی انسان است.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم با بیان اینکه، 12.5 درصد وزن تخم‌مرغ را پروتئین تشکیل می‌دهد افزود: در نمودارهای ارزیابی کیفیت پروتئین موجود در مواد غذایی، همیشه تخم‌مرغ در بالاترین حد معین (۱۰۰) قرار دارد و به‌عنوان استاندارد مرجع برای سنجش پروتئین سایر غذاها استفاده می‌شود.

این کارشناس اظهار داشت: یک عدد تخم‌مرغ ۷۲ کیلوکالری انرژی دارد و تخم‌مرغ در گروه گوشت و ماکیان قرار دارد و می‌توان آن را به‌طور متناوب به‌جای گوشت قرمز، ماهی و مرغ استفاده کرد.

صفدریان ابراز داشت: تخم‌مرغ منبع بسیار خوبی از ید و فسفر نیز است که ید، برای ساخت هورمون تیروئید و فسفر برای رشد بهتر و سلامتی استخوان‌های بدن لازم است. سایر املاح تخم‌مرغ کلسیم، آهن و سلنیوم است که باعث بهبود زخم، بلوغ و رشد بهتر شده و عفونت را از بین می‌برد.

وی اضافه کرد: از کلسترول موجود در تخم‌مرغ نهراسید و روزانه یک عدد تخم‌مرغ آب‌پز مصرف کنید، زیرا قسمت اعظم چربی‌های موجود در زرده تخم‌مرغ از نوع غیراشباع هستند و هیچ ارتباطی با افزایش کلسترول خون ندارند حتی در افرادی که کلسترول خونشان بالاست نبایستی مصرف تخم‌مرغ را قطع کرد این افراد می‌توانند تعداد ۳-۲ عدد تخم‌مرغ در هفته مصرف کنند.

صفدریان افزود: جهت حفظ کیفیت تخم‌مرغ، به‌محض خرید می‌بایست تخم‌مرغ‌ها را به یخچال (دمای ۴-۳ درجه سانتی‌گراد) منتقل کرد چرا که تخم‌مرغ‌ها نیز مانند سایر مواد غذایی فسادپذیر بوده و دارای تاریخ‌مصرف می‌باشند که نگهداری در فضای باز به امر فساد تخم‌مرغ سرعت می‌بخشد.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم اظهار داشت: سرانه مصرف تخم‌مرغ در ایران بسیار پائین است و هر نفر در سال ۱۴۴ عدد مصرف می‌نماید درحالی‌که توصیه سازمان بهداشت جهانی برای سلامتی، سرانه مصرف ۱۸۰ عدد است این در حالی است که سرانه مصرف تخم‌مرغ در کشورهای اروپایی ۳۸۰ عدد و در کشور آمریکا ۴۶۰ عدد است.

وی عنوان داشت: اگر یک تخم‌مرغ تازه را در ظرف آبی وارد کنیم، در میان آب غرق می‌گردد درحالی‌که یک تخم‌مرغ کهنه بر سطح آب شناور می‌ماند. گاهی اوقات تخم‌مرغ به‌سختی پوست‌کنده می‌شود که این دلیلی بر تازگی تخم‌مرغ است، اگر این تخم‌مرغ‌ها را به مدت یک هفته تا ۱۰ روز در یخچال نگهداری نمایند بعد از پختن معمولاً راحت‌تر پوست‌کنده می‌شوند.

انتهای پیام/

 

 

 


کلمات کلیدی:
تخم‌مرغ     فرهنگ.سلامت     نرگس.صفدریان     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.جم        

تاریخ بروز رسانی:   16 مهر 1403

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >