محمد آسیم اظهار داشت: اچ.آی.وی یک بیماری عفونی قابلکنترل است که درصورتیکه بهموقع تشخیص داده شود و تحت درمان قرار گیرد نهتنها فرد بیمار طول عمر نرمال داشته و به عوارض و ناتوانی حاصل از بیمار دچار نمیشود بلکه قدرت انتقال به دیگران را نیز ندارد و بهاینترتیب تشخیص و درمان بیماری یکی از مؤثرین روشهای پیشگیری نیز محسوب میشود.
وی افزود: هر سال اول دسامبر به نام روز جهانی ایدز نامگذاری شده است. در این روز جوامع با یکدیگر همپیمان میشوند تا در امر کنترل بیماری مشارکت داشته باشند. علیرغم گذشت چهار دهه از پاسخدهی به اپیدمی اچ.آی.وی، هنوز در سراسر دنیا خدمات پیشگیری، تشخیص و مراقبت و درمان با موانع متعددی روبهرو است و هر سال متناسب با شرایط، یکی از اقدامات اصلی که باید برای کنترل بیماری سرلوحه کار قرار گیرد بهعنوان شعار روز جهانی در نظر گرفته میشود.
مسئول واحد بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم گفت: به دلیل ترس و وحشت و انگ بیماری، افراد جامعه تمایلی برای اقدام تشخیص اچ.آی.وی ندارند و از طرف دیگر افراد مبتلا نیز از ترس انگ بیماری به راحتی برای دریافت درمان اقدام نمیکنند.
آسیم عنوان داشت: جلب مشارکت گیرندگان خدمت و تمرکز بر مشارکت اجتماعی در این امر یکی از راهکارهای مؤثر در دستیابی به اهداف پیشگیری و تشخیص و کنترل این بیماری است و بیشک پایان اپیدمی اچ.آی.وی درگرو فراهم کردن امکان دسترسی همگان به خدمات مطلوب آموزش و اطلاعرسانی در زمینه اچآیوی یکی از استراتژیهای برنامه کشوری پیشگیری از اچ.آی.وی در کشور است.
این کارشناس مسئول ابراز داشت: علیرغم فعالیتها و اقداماتی که در طول سالیان گذشته انجامشده، هنوز چالشهای بسیاری وجود دارد که میبایست به آن توجه گردد. یکی از چالشهای اصلی در کشور افت فعالیتهای تشخیص و شناسایی موارد مبتلا به اچ.آی.وی است لذا بهمنظور اطلاعرسانی مناسب و ترغیب به انجام تست در این خصوص، تشدید فعالیتهای بیماریابی در کلیه مراکزی که تست تشخیص اچآیوی انجام میدهند، مدنظر قرار گرفته است.
وی بیان داشت: با توجه به این مهم و حساسیت موضوع ایدز و رسالت دستاندرکاران عرصه سلامت و بهداشت کشور به مناسبت روز جهانی ایدز، یک بازه زمانی یک ماهه (از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر) در نظر گرفته شده است که فرصت مناسبی برای تبیین برنامهها، جلب مشارکت سیاستگزاران و مسئولان، بیان اقدامات، دستاوردها و چالشهای موجود و همچنین تکریم فعالیتهای دستاندرکاران خواهد بود.
مسئول واحد بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم گفت: تشدید بیماریابی در گروههای کلیدی و کاهش علائم اچ.آی.وی از طریق اطلاعرسانی و دسترسی همگانی به آموزش و تست، دو هدف اصلی میباشند که در پویش ((من هم تست اچ.آی.وی میدهم)) دنبال میشود.
محمد آسیم افزود: کلیه مراکز انجام دهنده تست و پایگاههای موقتی که برای انجام تست برپا میشوند اقدام به اطلاعرسانی عمومی و آموزش اچ.آی.وی خواهند نمود که در شهرستان جم مرکز خدمات جامع سلامت امیرالمؤمنین (ع)، مرکز خدمات جامع سلامت شهید حمیدی در بهارستان، مرکز فجر کوری حیاتی در کوری حیاتی و مرکز خدمات شبانهروزی امام سجاد (ع) و پایگاههای زیر مجموعه انجام میگیرد.
انتهای پیام/ ا. پ ۳۰۲۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید