دکتر عبدالمحمد خواجهئیان در حاشیه برنامه بسیج ملی اطلاعرسانی تغذیه با موضوع کاهش مصرف نمک، اضافهکرد: طبق نظر محققین میزان مصرف نمک در ایران حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز است که این میزان بسیار بیشتر از حد استاندارد مصرف نمک یعنی ۵ گرم است که چیزی در حدود 2 تا 3 برابر استاندارد جهانی میباشد.
وی اضافهکرد: با توجه به شيوع بالاي بيماريهاي قلبي و عروقي و پرفشاري خون، مصرف زياد نمك به عنوان يكي از مهمترين عوامل خطر در بروز اين بيماريها شناخته شده است و آمارها نشان مي دهد كه از هر 380 هزار مورد مرگ و مير در كشور 135هزار مورد آن ناشي از بيماري هاي قلبي و عروقي مي باشد.
این مقام مسؤول با اشاره به اینکه مصرف روزانه نمک کمتر از 5گرم یعنی کمتر از یک قاشق مرباخوری است، گفت: مصرف بيش از 5گرم نمک در روز اثر مهمی بر کاهش تراکم استخوان و بروز پوکی استخوان دارد. در پوکی استخوان، استخوان ضعیف شده و با کوچکترین ضربه دچار شکستگی میشود. مصرف زیاد نمک میتواند مخاط معده را تخریب کند و باعث افزایش خطر سرطان معده شود.
میزان بالای نمکی که افراد در روز دریافت میکنند نمک پنهان است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مصرف بالای نمک به معنی ریختن نمک زیاد در هنگام طبخ غذا و یا سر سفره نیست، بلکه درصد بالایی از نمکی که روزانه مصرف میکنیم، نمک پنهان است که در درون مواد غذایی گوناگون وجود دارد.
دکتر عبدالمحمد خواجهئیان اضافهکرد: نان، انواع گوشتهای فرآوری شده مانند همبرگر، سوسیس و کالباس، گوشت و ماهی نمک سود شده و همچنین خیار شور، انواع ترشیها و شورها، پنیر و خشکبار بو داده نمک زیادی دارند.
وی خاطر نشانکرد: كاهش مصرف نمك تنها به بزرگسالان توصيه نميشود بلكه با توجه به اينكه ذایقه هر فرد از دوران كودكي شكل ميگيرد، تلاش خانواده در جهت ذایقه سازي سالم در كودكان از اهميت بسزايي برخوردار است و توصیه میکنم خانوادهها ذایقه كودكان را از اوايل زندگي به غذاي كم نمك عادت دهيد.
این مقام مسؤول تصریحکرد: به غذاي كودكان زير يك سال نمك اضافه نكنيد تا ذایقهشان به غذاهاي شور عادت نكند زیرا محیط خانواده و پیامهای رسانهها به ویژه تبلیغات تلویزیونی نقش مهمي در دريافت و عادات غذايي كودكان دارند.
دکتر خواجهئیان تصریحکرد: برای كودكان حداكثر ميزان توصيه شده براي مصرف نمك کمتر از 3 گرم در روز ( کمتر از یک قاشق چای خوری ) است و باید نمك يد دار تصفيه شده باشد.
انتهای پیام/م.آ 1022