معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:‏
میزان مصرف نمک در کشور در مقایسه با استاندارد جهانی بالاست/ میزان بالای نمکی که افراد در روز ‏دریافت می‌کنند نمک پنهان است

1 بهمن 1393
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: میزان مصرف نمک در کشور در مقایسه با استاندارد جهانی بالاست و ‏ایران یکی از پر مصرف‌ترین کشورها در زمینه مصرف نمک هستند.‏

دکتر عبدالمحمد خواجه‌ئیان در حاشیه برنامه بسیج ملی اطلاع‌رسانی تغذیه با موضوع کاهش مصرف نمک، اضافه‌کرد: طبق ‏نظر محققین میزان مصرف نمک در ایران حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز است که این میزان بسیار بیشتر از حد استاندارد ‏مصرف نمک یعنی ۵ گرم است که چیزی در حدود 2 تا 3 برابر استاندارد جهانی می‌باشد.‏
وی اضافه‌کرد: با توجه به شيوع بالاي بيماري‌هاي قلبي و عروقي و پرفشاري خون، مصرف زياد نمك به عنوان يكي از ‏مهم‌ترين عوامل خطر در بروز اين بيماري‌ها شناخته شده است و آمارها نشان مي دهد كه از هر 380 هزار مورد مرگ و مير ‏در كشور 135هزار مورد آن ناشي از بيماري هاي قلبي و عروقي مي باشد.‏
این مقام مسؤول با‌ اشاره به اینکه مصرف روزانه نمک کمتر از 5گرم یعنی کمتر از یک قاشق مرباخوری است، گفت: مصرف ‏بيش از 5گرم نمک در روز اثر مهمی بر کاهش تراکم استخوان و بروز پوکی استخوان دارد. در پوکی استخوان، استخوان ضعیف ‏شده و با کوچکترین ضربه دچار شکستگی می‌شود. مصرف زیاد نمک می‌تواند مخاط معده را تخریب کند و باعث افزایش ‏خطر سرطان معده شود‎.‎
‏ ‏
میزان بالای نمکی که افراد در روز دریافت می‌کنند نمک پنهان است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مصرف بالای نمک به معنی ریختن نمک زیاد در هنگام طبخ غذا و یا سر ‏سفره نیست، بلکه درصد بالایی از نمکی که روزانه مصرف می‌کنیم، نمک پنهان است که در درون مواد غذایی گوناگون وجود ‏دارد‎.‎
دکتر عبدالمحمد خواجه‌ئیان اضافه‌کرد: نان، انواع گوشت‌های فرآوری شده مانند همبرگر، سوسیس و کالباس، گوشت و ماهی ‏نمک‌ سود شده و همچنین خیار شور، انواع ترشی‌ها و شورها، پنیر و خشکبار بو داده نمک زیادی دارند.‏
وی خاطر نشان‌کرد: كاهش مصرف نمك تنها به بزرگسالان توصيه نمي‌شود بلكه با توجه به اينكه ذایقه هر فرد از دوران ‏كودكي شكل مي‌گيرد، تلاش خانواده در جهت ذایقه سازي سالم در كودكان از اهميت بسزايي برخوردار است و توصیه می‌کنم ‏خانواده‌ها ذایقه كودكان را از اوايل زندگي به غذاي كم نمك عادت دهيد.‏
این مقام مسؤول تصریح‌کرد: به غذاي كودكان زير يك سال نمك اضافه نكنيد تا ذایقه‌شان به غذاهاي شور عادت نكند زیرا ‏محیط خانواده و پیام‌های رسانه‌ها به ویژه تبلیغات تلویزیونی نقش مهمي در دريافت و عادات غذايي كودكان دارند.‏
دکتر خواجه‌ئیان تصریح‌کرد: برای كودكان حداكثر ميزان توصيه شده براي مصرف نمك کمتر از 3 گرم در روز ( کمتر از یک ‏قاشق چای خوری ) است و باید نمك يد دار تصفيه شده باشد. ‏
انتهای پیام/م.آ 1022‏

کلمات کلیدی:
معاون‌بهداشتی     دکتر.خواجه‌ئیان     مصرف.نمک     نمک.پنهان    

تاریخ بروز رسانی:   1 بهمن 1393

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >