دکتر علیرضا حاجیونی در همایش آشپزی، تغذیه و چاقی ، افزود: این همایش مردم برای مردم است و گروه های مردمی مشارکت دارند که نشان از علاقه آنان به سلامت خود و جامعه میباشد و هدف از آن ترویج استفاده از غذاهای سالم و مصرف بهینه نمک و روغن در رژیم غذایی است.
وی تصریح کرد: تغییر در باور عموم مردم در مصرف مواد غذایی، رسیدن به یک منطق تغذیه مناسب با رعایت اصول تنوع در آن و نزدیک شدن به ارزشهای غذایی از دیگر اهداف این همایش مردم نهاد بوده است.
دکتر حاجیونی بیان داشت: امروزه یکی از عوامل مرگ و میر، بیماریهای قلبی و عروقی هستند و انتظار ما بر این است که با تغییر باورها در مصرف غذاهای غیر سالم، بتوانیم فرهنگ استفاده از غذاهای بومی محلی و منطقهای را با ارزش غذایی آن به مردم معرفی کرده و بیماریها را کم کنیم.
رژیم غذایی مناسب به معنای حذف کامل روغن و نمک نیست
دکتربرازجانی کارشناس تغذیه نیز در این همایش گفت: نباید رژیم غذایی مناسب را به معنای حذف کامل روغن و یا نمک از سفره خود بپنداریم چرا که بدن انسان به تمامی مواد غذایی نیازمند است، برخی از پروتئین ها با کمک روغن، جذب بدن می شوند.
وی با اشاره به مصرف میان وعدهها در رژیم غذایی افزود: میان وعدهها باید علاوه بر سالم بودن و داشتن کالری مناسب برای بدن، دارای مواد مغذّی باشند، به عبارتی ارزش غذایی داشته باشند لذا بهتر است به جای کیک و آبمیوه از نان و پنیر به عنوان میان وعده استفاده کرد. این دکتر تغذیه ادامه داد: بدن انسان در شبانه روز نیازمند مصرف دو تا سه وعده مواد پروتئینی می باشد به همین دلیل نباید مصرف سبزیجات و میوه ها را از رژیم غذایی خود حذف کرد.
وی اظهار داشت: متأسفانه در حال حاضر چاقی در بین افراد افزایش یافته و این امر موجب افزایش بیماری های قلبی و عروقی، چربی خون، دیابت و حتی سرطان در بین مردم شده است لذا داشتن رژیم غذایی مناسب می تواند عاملی مهم در ایجاد سلامت جامعه باشد.
همایش آشپزی، تغذیه و چاقی با همکاری شبکه بهداشت دشتستان، شهرداری، شورای شهر برازجان، هلال احمر، اورژانس 115، میراث فرهنگی، روز پنجشنبه 2 بهمنماه با حضور معاون عمرانی فرمانداری، رئیس شبکه بهداشت، نیروهای اورژانس دشتستان و جمعی از اعضای شورای شهر برازجان و با شرکت گسترده عموم مردم در محل کاروانسرای مشیرالملک برازجان برگزار شد./م.غ. 1023