دکتر فاطمه بهرامیان گفت: با بازگشت مسافران از خارج کشور به ایران، احتمال ورود بیماری به ویژه بیماریهای تنفسی وجود دارد و به علت تجمع زیاد افراد در مراسمی مانند حج این نگرانی بیشتر است.
وی اتفاق تلخ منا را موجب نگرانی مضاعف امسال دانست و افزود: با توجه به آلوده بودن بیمارستانهای عربستان به ویروس کرونا ، احتمال اینکه این ویروس از طریق افراد بستری شده در این بیمارستانها به سایر حجاج منتقل شده باشد، وجود دارد.
دکتر بهرامیان با اشاره به اینکه تمام بیماران در دورهای از بیماری علایم تنفسی را بروز می دهند افزود: تب و علایم تنفسی از شایعترین علایم این بیماری می باشند اما امکان بروز بیماری گوارشی مانند اسهال نیز وجود دارد.
وی مهمترین نکته در خصوص حجاج را خود اظهاری آنان در خصوص علایم بیماری عنوان کرد و گفت: فرم خود اظهاری از طریق کاروانها بین حجاج توزیع میشود که لازم است سوالات درج شده در این فرمها با دقت توسط حجاج گرامی پاسخ داده شود.
این مسئول بهداشتی با تاکید بر اینکه این بیماری درمان خاصی ندارد توصیه کرد: استقبال کنندگان از تردد غیر ضروری در محوطه فرودگاه در زمان بازگشت حجاج خودداری کنند.
دکتر بهرامیان افزود: دوره نهفتگی این بیماری بین 2 تا 12 روز و در میان افراد مبتلا شده طول دوره بیماری بین 7 تا 14 روز است از این رو توصیه میشود تا مراسم ولیمه و دید بازدید از حجاج حدود دو هفته به تعویق بیافتد.
مدیرگروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی تاکید کرد: از رو بوسی با افرادی که سرفه میکنند جدا خودداری شود و افراد خانوادهی بیمار نیز سعی کنند از ماسک استفاده کنند.
کرونا ویروس خانوادهای از ویروسهای RNA است که میتواند باعث بروز شش نوع بیماری شامل سرماخوردگی، مرس (MERS) و سارس (SARS) شود که بیماری های MERS و SAR خطرناک ترین آنها هستند.
انتهای پیام/ 2020