اين استاد روانشناس در جمع دانشجويان علوم پزشكي بوشهر خطاب به آنان بيان داشت: نبايد در انتخاب همسر دچار عشق هاي كر و كور كننده شويد و با كسي بايد ازدواج كنيد كه از همه جهات به ويژه از جهت اعتقادي و فرهنگي همتاي شما باشد.
وي گفت: در فرآيند ازدواج هاي ناموفق چهار مرحله آشنايي وجود دارد كه ابتدا از علاقه شروع مي شود سپس دلبستگي و بعد از آن وابستگي و در نهايت به عشق و شيدايي مي انجامد و اگر به اين مرحله برسد ديگر نمي توان حقايق را ديد و دچار عشق هاي كر و كور كننده خواهيد شد.
حجت الاسلام دهنوی افزود: در انتخاب همسر، زوج بايد هم از لحاظ اعتقادي و هم از نظر فرهنگي و قوميتي و هم از لحاظ طبقاتي همتاي هم باشند البته اين به اين معنا نيست كه دختر و پسر عيناً شبيه به هم باشند بلكه از جهات ذكر شده نزديك به هم باشند.
وي خطاب به دانشجويان دختر گفت: دريچه قلب شما تنها بايد براي شريك زندگي و خواستگار واقعي باز شود زيرا اگر با هر كسي ارتباط عاطفي برقرار كنيد اين كار عواقب و آفت هاي زيادي را متوجه شما مي كند كه قابل جبران نيست.
دهنوي با برشمردن خطرات برقراري ارتباط عاطفي قبل از ازدواج افزود: اينگونه روابط كه از ناحيه پسران برقرار مي شود اغلب روابط سالمي نيستند و دختران نبايد فريب اين افراد را بخورند زيرا اصولاً خانم ها عشق ورزند و دوست دارند كه تشكيل خانواده بدهند و تجربه مادري داشته باشند؛ اما پسران اصولاً عشق بازند و به دنبال تأمين نياز جنسي خود هستند.
وي گفت: رابطه هاي عاطفي دو نتيجه بيشتر در بر ندارد يا منجر به ازدواج مي شود و يا به قطع رابطه مي انجامد كه هر دو آسيب ها و آفات مربوط به خود را دارند.
دهنوي افزود: اگر اين رابطه منجر به ازدواج شود در اين صورت خانم ها پس از ازدواج دچار استرس و اضطراب مي شوند زيرا عواطف آنها در زمان قبل از ازدواج مصرف شده و ديگر همديگر را دوست نخواهند داشت و همواره نسبت به هم، سوء ظن و بدگماني پيدا مي كنند و پي مي برند كه همتاي هم نيستند.
وي افزود: اگر رابطه عاطفي و جنسي منجر به عدم ازدواج شود دختران پس از ازدواج مدام دچار استرس و اضطراب هستند زيرا اگر اين موضوع را به همسر خود بگويند باعث بر هم خوردن زندگي مي شود و اگر نگوينددچار عذاب وجدان و افسردگي حاد مي شوند و در نتيجه، زندگي پايداري نخواهند داشت.
حجت الاسلام دهنوي با تأكيد بر اينكه عشق ورزيدن قبل از ازدواج بسيار خطرناك است گفت: افلاطون معتقد است وصال مدفن عشق است و چيني ها عقيده دارند وصال گورستان عشق است؛ يعني پس از ازدواج عشق و علاقه دختر و پسر از بين مي رود و موجب جدايي و طلاق مي شود؛ بنابراين دختران بايد با کنترل عواطف خود دريچه قلب خود را بر روي هر كسي كه اظهار علاقه به آنان مي كند باز نكنند.
حجت الاسلام والمسلمین دكتر دهنوي به دعوت ستاد اقامه نماز دانشگاه علوم پزشكي بوشهر طي دو روز اقامت خود در بوشهر جلسات متعددي با دانشجويان دختر، دانشجویان پسر، دانشجویان مزدوج و همچنين كاركنان دانشگاه و بيمارستان شهدای خليج فارس بوشهر داشت.
انتهای پیام/2050