کارشناس مقررات بهداشتی بین المللی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در خصوص اقدامات این معاونت در مراسم حج امسال گفت: با توجه به همزمانی ایام حج تمتع سال 94 با طغیانهای مکرر بیماری کوروناویروس MERS در بیمارستانهای کشور عربستان از یک سو و وقوع حادثه منا که باعث بستری شدن حجاج در بیمارستانهای عربستان شد از سوی دیگر، خطر ورود بیماری به استان بیشتر از سالهای قبل بود.
محمد باقر مهبودی افزود: برای پیشگیری از ورود و شیوع این بیماری در استان در چهار حوزه اطلاع رسانی، هماهنگی درون بخشی و برون بخشی، تدارکات و پایش و ارزیابی اقدامات و آموزشهای لازم به عمل آمد.
مهبودی بیان داشت: قبل از اعزام حجاج، تیمهای بهداشتی در جلسات توجیهی حجاج شرکت نموده و نکات لازم در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماریهای تنفسی را به آنان آموزش دادند و علاوه بر این تعدادی پوستر و پمفلت آموزشی در ارتباط با بیماری MERS به عوامل کاروانها تحویل داده شد تا در کشورعربستان مورد استفاده قرار گیرد.
وی همچنین حضور فعال کارشناسان بهداشتی در برنامههای رادیویی و خواندن پیامهای بهداشتی را از دیگر اقدامات در راستای اطلاع رسانی دانست و افزود: کلیه مسئولان و پرسنل مرتبط با حجاج در فرودگاه بین المللی بوشهر نیز آموزش دیدند و توضیحات لازم درباره بیماری و راههای انتقال آن و همچنین راههای پیشگیری از آن داده شد.
مهندس مهبودی اظهار داشت : با همکاریهای برون بخشی و درون بخشی صورت گرفته بین معاونت بهداشتی و دیگر سازمان های مرتبط روز قبل از ورود حجاج نیز مانوری با حضور مسئولان قسمتهای مختلف فرودگاه و همچنین پرسنل بهداشتی منتخب جهت ارائه خدمات بهداشتی به حجاج، در سالن ورودی پروازهای بین المللی انجام شد و همه هماهنگیهای صورت گرفته به طور عملی تمرین شد.
کارشناس مقررات بهداشتی بینالمللی معاونت بهداشتی اضافه کرد : در تمام پروازهای ورودی حجاج 12 نفر پرسنل بهداشتی شامل 2 پزشک در فرودگاه حاضر بودند و به ارائه خدمات به بیماران تبدار و مشکوک پرداختد.
مهبودی خاطر نشان کرد: در تمام پروازهای ورودی حجاج، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر و کارشناسان مرتبط ستاد استان در فرودگاه حضور داشتند و علاوه بر کمک در ارائه خدمات بهداشتی، به نظارت بر عملکرد پرسنل پرداختند.
انتهای پیام/ 2020