یک کارشناس بهداشتی عنوان کرد :
تغذیه و الگوی غذایی نامناسب بیشترین علت بیماری های قلبی عروقی ، دیابت و برخی سرطان هاست .

17 آذر 1394
فرحناز محبی در نشست هماهنگی بسیج ملی کاهش کاهش مصرف قند،نمک و چربی گفت : مطالعات انجام شده نشان داده است که تغذیه و الگوی غذایی نامناسب بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی ، بیماری های قلبی عروقی ، دیابت نوع 2 و برخی سرطان هاست .

مدیر گروه سلامت جوانان و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد : بیماری های غیر واگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور بشمار می روند بطوری که 76% کل بار بیماریها در ایران به بیماریهای غیر واگیر اختصاص دارد .
وی تاکید کرد یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیر واگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند ، نمک و چربی است.
خانم محبی ادامه داد : در حال حاضر در کشور ما بیماریهای قلبی عروقی علت اصلی مرگ در افراد بالای 30 سال و دومین عامل مرگ در افراد 59-15 سال می باشد .
این کارشناس بهداشتی شیوع دیابت در ایران را حدود 10% دانست و افزود : در حالی که بر اساس سبد مطلوب غذایی مصرف روزانه قند و شکر حداکثر 40 گرم توصیه شده است در کشور ما مصرف این مواد روزانه 66 گرم است .
مصرف یک قوطی نوشابه در روز مساوی است با 7 کیلوگرم اضافه وزن در سال!
فرحناز محبی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت : تحقیقات انجام شده نشان داده است که مصرف یک قوطی نوشابه در روز منجر به حدود 7 کیلوگرم اضافه وزن در سال می شود.
وی همچنین افزود : سرطان پانکراس ، بیماری های کلیوی ، فشارخون بالا ، بیماریهای قلبی بخصوص در زنان ، نقرس ، اختلال حواس و آلزایمر از دیگر عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین ( قند و شکر) است.
خانم محبی متوسط مصرف نمک را 8/10 گرم دانست و عنوان کرد که این میزان بیش از 2 برابر مقدار توصیه شده سازمان جهانی بهداشت می باشد .
کارشناس سلامت جوانان و مدارس با بیان اینکه مطالعات سبد غذایی مطلوب سال 1391 نشان داده است که سرانه مصرف روزانه روغن و چربی در ایران 46 گرم است که از سبد مطلوب غذایی (35 گرم) بیشتر است اظهار داشت : افزایش مصرف روغن و چربی به ویژه چربی های اشباع از طریق مصرف بی رویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده موجب افزایش شیوع بیماریهای غیر واگیر نظیر بیماریهای قلبی- عروقی برخی سرطان ها از جمله سرطان پستان ، سرطان پروستات و دیابت می شود.
بسیج ملی کاهش مصرف قند ، نمک و چربی در تداوم بسیج کاهش مصرف نمک در سال 1393 در دی ماه سال جاری توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه و همکاری دفتر آموزش و ارتقاء سلامت ، دفتر مدیریت بیماریهای غیر واگیر و دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس از تاریخ 29 آذر ماه لغایت 14 دی ماه در نظر گرفته شده است .
در این نشست که به همین مناسبت در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، علاوه برکارشناسان مسوول گروه های کارشناسی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ، نمایندگان ادارات کل آموزش و پرورش و بهزیستی استان نیز حضور داشتند.
انتهای پیام/ م.ب 2020

کلمات کلیدی:
تغذیه     بیماری‌های.قلبی.عروقی     دیابت     سرطان    

تاریخ بروز رسانی:   17 آذر 1394

تعداد بازدید:   ۳

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >