مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه در این پیادهروی که با شعار «ورزش، نشاط، سلامتی» همراه بود، گفت: فعالیت بدنی منظم باعث ارتقای سلامت فرد شامل کیفیت زندگی، داشتن جسم ورزیده، داشتن احساس خوب، لذت بردن از زندگی و پیشگیری از بیماریها می شود و یا به عبارت دیگر عقل سالم در بدن سالم است.
دکتر راضیه حاجیونی با بیان اینکه فعالیت بدنی منظم در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماریها مؤثر است، افزود: بیماریهای قلبی عروقی، پرفشاری خون، برخی از سرطانها، پوکی استخوان، بیماریهای اسکلتی و دیابت از جمله بیماریهایی هستند که در اثر کم و بیتحرکی ایجاد میشوند.
وی با اشاره به فعالیتهای بدنی منظم، اضافه کرد: این فعالیتهای باعث میشود استحکام استخوانها افزایش یافته و در نتیجه پوکی استخوان و عوارض ناشی از آن کاهش مییابد.
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی بیان کرد: فعالیتهای بدنی منظم، بیماریهای اسکلتی مثل کمردرد و آرتروز که در اثر اضافه وزن ایجاد میشوند را کاهش داده و از ایجاد یبوست مزمن و سرطان روده بزرگ پیشگیری میکند.
دکتر حاجیونی افزود: تحرک بدنی مناسب باعث کاهش استرس و اضطراب و افزایش قدرت تمرکز و اعتماد به نفس و بهبود روابط خانوادگی و افزایش امید به زندگی میشود و اختلالات روانی ذهنی مانند افسردگی به علت ترشح سروتونین در حین فعالیت بدنی کاهش یافته و سطح هوشیاری و روحیه عمومی فرد افزایش مییابد.
این مقام مسئول اظهار داشت: اثرات زندگی مدرن و پیشرفت های علمی، استفاده از ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی، آسانسور، افزایش ساعت کار و استرسهای ناشی از آن، شهرنشینی و دور ماندن از طبیعت و تماشای تلویزیون و بازیهای رایانهای از جمله عوامل مؤثر در کاهش تحرک بدنی و بی تحرکی است.