وی با بیان اینکه عدم مراجعه به موقع بیماران سرطانی برای تشخیص و درمان ،یکی از مشکلات عمده بیماران است افزود : این بیماری در مراحل اولیه به راحتی قابل درمان بوده و در مرحله دوم با شیمی درمانی و پرتودرمانی احتمال بهبودی وجود دارد و در مرحله سوم که همراه با گسترش بیماری به سایر اعضای بدن است که درمان از ریشه کنی به درمان تسکینی تغییر پیدا میکند.
دکتر روانبد اظهار داشت : متاسفانه در بین برخی ذهنیتی شایع است که میگویند چون فلانی سرطان گرفته، صرف وقت و هزینه برای درمان وی بی نتیجه است، در حالی که با اقدامات درمانی میتوان به طول عمر بیماران و کیفیت زندگی آنها اضافه کرد.
دکتر محمدرضا روان بد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افزایش بیماری سرطان گفت: افزایش این بیماری به دلیل رشد عوامل خطرساز است، برای مثال مصرف دخانیات دیگر تنها در بین افراد کهنسال نیست بلکه، جوانان زیادی را می بینیم که قلیان به دست هستند.
وی همچنین تحرک کمتر مردم نسبت به گذشته را از دیگر عوامل بروز سرطان دانست و تصریح کرد : مواد شیمیایی در محصولات کشاورزی و غذاها وهمچنین چاقی از دیگر عوامل این بیماری هستند .
دکتر روانبد اضافه کرد : دردو فاکتور مهم بیماری ها از جمله سرطان، عدم تحرک کافی و مصرف دخانیات، جزو استان های اول کشور هستیم.
در ابتدای این همایش نیز دکتر حیدر عزیزنژاد ، قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در سطح جهان، 20 درصد سلامت جامعه در اختیار پزشکان است، از این رو امید است سازمانهای مردم نهاد و نهادهای عمومی تلاش کنند و با همراهی بخش های دولتی در زمینه عامل هایی که سلامتی را در معرض خطر قرار داده آگاه سازی و برنامه ریزی مناسب انجام دهند.
از دیگر سخنران این همایش دکتر ابراهیم عصفوری، فوق تخصص بیماریهای خون، سرطان و دکتر پریا ربیعیان مسئول مرکز رفتارهای پرخطرودکتر سودابه وحدت رییس هیئت پزشکی ورزشی بودند که نکاتی را در خصوص این بیماری عنوان کردند.
این همایش به همت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و خانواده مرحوم غلامرضا صدرایی در سالن اجتماعات بانک صادرات بوشهر برگزار شد.
انتهای پیام/ م.ب 2020