رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان در این نشست گفت: برای مواجهه با بیماری التور همیشه باید آماده بود و هماهنگی بین واحدها ستادی مهمترین گام در این راه است.
مهندس محمد بازیاری افزود: حساس سازی پزشکان بخش دولتی و خصوصی جهت گزارش دهی بیماری خصوصاً طغیانها و ارجاع بیماران جهت نمونهبرداری التور، همکاری و هماهنگی بخشهای مختلف بیمارستان در خصوص بیماری وبا و طغیانها در زمینه گزارش دهی و نمونهبرداری، تهیه محیط کری بلر جهت بیمارستان، مراکز و خانههای بهداشت، برگزاری جلسه با HES پارس جنوبی و همکار بیشتر در این زمینه ازجمله موارد در دستور کار این کمیته است.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان اظهار داشت: تهیه ملزومات موردنیاز داروی و درمان بیماران مبتلابه بیماری وبا، همکار واحد سلامت خانواده در آموزش مراجعین و ارجاع آنها در صورت داشتن اسهال حاد جهت نمونهبرداری التور، تشدید فعالیتهای بهداشت محیط در زمینه کنترل آب و غذا از دیگر موارد در دستور کار شبکه بهداشت و درمان شهرستان و این کمیته است.
کارشناس برنامه بیماریهای منتقله از آب و غذا مرکز بهداشت شهرستان نیز در خصوص اهمیت بیماری التور و بیماریهای منتقله از آب و غذا گفت: به دلیل خطر بالای شیوع بیماری التور و بیماریهای منتقله از آب و غذا در فصول گرم و احتمال اپیدمی وبا در کشور عراق باید تمام واحدهای بهداشتی و درمانی جهت مقابل با این بیماری آمادگی لازم را داشته باشند.
گفتنی است این جلسه با حضور رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان، مسئولین ستادی، مسئول فوریتهای پزشکی، آزمایشگاه بیمارستان و سوپروایزر کنترل عفونت تشکیلشده است.
بیماری التور (وبا) یک بیماری واگیر عفونی است که فقط در انسان ایجاد بیماری میکند و این بیماری معمولاً از طریق آب یا غذای آلوده به مدفوع منتقل میشود.
بیماران وبایی بهطور مشخص دچار اسهال آبکی حاد همراه باکم آبی بدن میشوند و علایم این بیماری بعد از یک تا سه روز در بدن بهصورت اسهال (بدون درد شکمی) که بهتدریج تعداد دفعات زیاد و بهصورت آبکی میشود به همراه استفراغ و دردها در پاها، ظاهر میشود که به علت از دست دادن آب بدن، فرد دچار شوک و در صورت عدم درمان منجر به مرگ میشود.
انتهای پیام/ م.س 3070