دکتر کامران منشئی افزود: بیش از ۷۰ درصد اطلاعات زندگی ما از طریق چشم دریافت میشود و اعضای دیگر فقط تا حد محدودی امکان جایگزینی چشم رادارند.
وی به دوربینی بهعنوان یکی از بیماریهای چشم اشاره کردن و اضافه کرد: اینیک عیب انکساری بینایی است و هنگامی رخ میدهد که فرد در دیدن اشیای نزدیک دچار اشکال باشد و تاری دید، اشکال در دیدن اشیای نزدیک و در برخی موارد تنبلی چشم و لوچی از علائم دوربینی چشم بشمار میروند.
دکتر منشئی تصریح کرد: دوربینی چشم موقع ایجاد میشود که یا چشم نسبت به انحنای قرنیه طول کمتری داشته و یا قرنیه نسبت به طول چشم انحنای کمتری دارد، درنتیجه نور واردشده به چشم در پشت شبکیه متمرکز میشود، در این حالت اشیای دور تار به نظر میرسند و تصاویر نزدیک، حتی بیشتر تار میشوند.
چشمپزشک بیمارستان توحید جم افزود: افراد جوان که دوربین هستند میتوانند با استفاده از قدرت متمرکز کننده عدسی چشم، تصویر را از پشت شبکیه به روی آن بیندازند و درنتیجه واضح ببینند اما در دوربینی شدید یا سنین بالاتر این توانایی کاهشیافته و بیماران احتیاج به عینک مطالعه یا عینک دودی دارند.
وی بیان کرد: دوربینی به میزان کم را درماننشده باقی میگذارند که در موارد شدیدتر، عینکهای با عدسی تصحیحی محدب یا مثبت یا عدسیهای تماسی و در برخی موارد جراحی میتواند به بهبود دید مبتلایان به دوربینی کمک کند.
دکتر منشئی خاطرنشان کرد: با افزایش سن توانایی متمرکز کردن تصویر بر روی شبکیه کاهش مییابد و بهتدریج وابستگی چشمهای دوربین به عینک بیشتر میشود و به شماره بالاتری نیاز پیدا میکنند، بنابراین در صورت مشاهده این اختلال در اطفال بهویژه در دانش آموزان باید هر چه سریعتر نسبت به ارجاع به چشمپزشک برای معالجه اقدام کرد.
انتهای پیام/ ا.پ 3020