کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر:
بهتر است افطار با آب ولرم و خرما باز شود

8 تير 1395
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: افطار کردن یکی از زیبایی‌های روزه‌داری است که در آن برکات فراوانی وجود دارد به‌گونه‌ای که در سنت پیامبر خدا تأکید فراوان بر افطار کردن در وقت مقرر و بلافاصله پس از اذان مغرب شده است و بهتر است افطار با آب ولرم و خرما باز شود.

محمدصادق موجی افزود: خوردن شیر گرم و مقداری نان همراه پنیر و سبزی و نیز سوپ یا آش رقیق، بهترین غذا برای افطار است.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر اضافه کرد: گشودن افطار با آب جوشیده ولرم به دفع مواد سمی از ادرار و دستگاه تنفسی کمک کرده، موجب سرحالی و سرزندگی فرد می‌شود.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: بدن انسان در زمان افطار نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز (قند خون) دارد که سریعاً انرژی لازم را در اختیار بافت‌های بدن و به‌ویژه سلول‌های بافت‌ عصبی و مغز قرار دهد.
وی اظهار کرد: امروزه ازنظر علمی نیز به اثبات رسیده که خرما که نام آن به‌عنوان غذایی مقدس در قرآن کریم و نیز احادیث منقول از پیامبر (ص) آمده، یکی از بهترین غذاهایی است که فرد روزه‌دار می‌تواند با آن روزه خود را بگشاید این غذا منبعی عالی از قند، فیبر و املاحی مانند پتاسیم و منیزیوم است.
محمدصادق موجی گفت: غذاهایی که در قرآن و احادیث نامی از آن‌ها به میان آمده است، غذاهایی متعادل، سالم و منطبق بر نیازهای بدن هستند که به تعادل عملکردهای بدن طی ماه رمضان کمک می‌کنند به‌گونه‌ای که در قرآن، احادیث و روایات به غذاهایی مانند شیر، گوشت گوسفند و نان جو، زیتون، خرما و انجیر اشاره‌شده است.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر افزود: به‌هرحال شخص روزه‌دار باید با غذایی سبک و درعین‌حال پرانرژی، افطار کند و از مصرف غذاهای حجیم، برنج و غذاهای سرخ‌کردنی و غذاهای آماده بیرون بر (فست فودها) اجتناب کند تا بدن آرام‌آرام خود را آماده شام کند.
وی به روزه‌داران توصیه کرد: افطار را با آب، خرما، کشمش، عسل و به‌طورکلی با یک قند طبیعی آغاز کنید، خوردن چای کمرنگ، شیر گرم، فرنی و شیر برنج و حلیم کم‌روغن نیز می‌تواند در آغاز افطار مناسب باشد.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر اضافه کرد: سیب‌زمینی آب پز، صیفی‌جات پخته‌شده مانند کلم، گل‌کلم، کرفس، کلم برو کلی، نخودفرنگی و هویج، مقدار کم گردو، توت، کره، عسل و تخم‌مرغ آب پز نیز غذاهای مناسبی برای افطار هستند.
محمدصادق موجی اظهار کرد: زولبیا و بامیه هنگام افطار ممنوع است، مصرف این نوع شیرینی در وعده افطار موجب افزایش قند و چربی خون شده و عملاً مکانیزم تعادل چربی‌های بدن را خنثی می‌کند، بنابراین روزه‌داران باید به قندهای طبیعی بسنده کنند.
این کارشناس تغذیه توصیه کرد: با قند مصنوعی یعنی قند، شکر، شکلات، شیرینی، زولبیا و بامیه افطار نکنید، هنگام افطار از مصرف هرگونه غذاهای چرب باید پرهیز شود، هیچ‌گاه نباید افطار را با آب سرد، غذاهای سرد و نوشابه‌های گازدار آغاز کرد.
وی با اشاره به اینکه اهمیت خوردن شام در روزه‌داری به‌عنوان یکی از وعده‌های غذایی مهم باید موردتوجه روزه‌داران گرامی قرار گیرد اظهار کرد: ازآنجاکه طول شب در فصل تابستان کوتاه است توصیه می‌شود که روزه‌داران عزیزکمی پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک که به آن اشاره کردیم اقدام به‌صرف شام نمایند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر افزود: توصیه می‌شود روزه‌داران تا پیش از خوابیدن 2 پیاله چای کم‌رنگ، یک پیاله شیر و حداقل 2 عدد میوه (خصوصاً سیب باپوست) نیز میل کنند.
محمدصادق موجی توصیه کرد: شام می‌تواند دربرگیرنده گوشت (گوشت سفید، سرخ و ماهی)، نان و غلات، لبنیات، سبزی‌ها و میوه‌ها باشد، افراد بهتر است میوه را در پایان شام یا کمی پس از صرف شام مصرف کنند تا هم باعث تسهیل در هضم غذا شده و هم از یبوست جلوگیری کند و همچنین برنج، قورمه‌ی که از چربی زیاد در طبخ آن استفاده‌نشده است، سالاد و ماست ترکیب مناسبی برای شام روزه‌داران محسوب می‌شود.
انتهای پیام/ ا.س 3000

کلمات کلیدی:
خرما     ماه.رمضان     فرهنگ.سلامت     کارشناس.تغذیه     محمدصادق.موجی     مرکز.بهداشت.بوشهر    

تاریخ بروز رسانی:   8 تير 1395

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >