تغذیه با شیر مادر دردهای قولنجی نوزادان را کاهش می‌دهد

27 امرداد 1395
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر گفت: هضم و جذب چربی و پروتئین شیر مادر نسبت به دیگر شیرها راحت‌تر صورت می‌گیرد لذا دردهای قولنجی در اين شيرخواران كمتر مشاهده مي‌شود.

زهرا دریانورد در جلسه آموزشی اهمیت تغذیه با شیر مادر گفت: شير مادر به‌تنهایی مي‌تواند از لحظه تولد تا پايان شش‌ماهگی تمام نيازهاي غذائي شيرخوار طبيعی را براي رشد او تأمين كند.
وی تغذیه با شیر مادر را سبب رشد مطلوب و بقاء کودک دانست و افزود: شیر روزهای اول پس از زایمان که آغوز یا ماک نامیده می‌شود بسیار مغذی و حاوی مواد مفیدی برای مقابله در برابر بیماری‌هاست و احتمال ابتلاي شيرخوار را به بسياري از عفونت‌ها به‌ویژه عفونت‌هاي گوارشي و تنفسي كاهش مي‌دهد.
وی بابیان اینکه شیر مادر به دلیل دارا بودن مواد و ویتامین‌های موردنیاز نوزاد موجب افزایش ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماری می‌شود گفت: تغذیه با شیر مادر احتمال خطر ابتلا به آسم، آلرژی، چاقی، پوکی استخوان، مشکلات بینایی و فساد دندان‌ها را در آینده کاهش می‌دهد.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با اشاره به جذب بهتر آهن شیر مادر به دلیل وجود عواملي مثل لاكتوفرين و اسيديته گفت: چربي و پروتئين شير مادر نیز بهتر از چربي و پروتئين ديگر انواع شيرها هضم و جذب مي‌شود و به همين دليل دردهاي قولنجي، جمع شدن گاز، استفراغ و حساسيت نسبت به پروتئين در اين شيرخواران كمتر مشاهده مي‌شود.
وی با اشاره به برخی نکات برجسته شیر مادر اظهار کرد: شیر مادر در ابتدای هر وعده آبکی به نظر می‌رسد اما به‌تدریج که شیرخوار به مکیدن ادامه می‌دهد شیر ترشح‌شده دارای چربی بیش از سه برابر شیر اول می‌شود که غنی از انرژی و سفیدرنگ است و به سیر شدن شیرخوار و وزن گیری او کمک می‌کند.
دریانورد ادامه داد: به علت اختلاف در تركيب چربي شير مادر، شيرخوار، پرخوري نمي‌كند و كمتر چاق مي‌شود چراکه چاقي اين دوران زمینه‌ساز عوارض قلبي ـ عروقي، مفصلي و بيماري قند در بزرگ‌سالی است.
وی به میزان آب موجود در شیر مادر نیز اشاره کرد و گفت: آب كافي در شير مادر و جود دارد و نيازي به دادن آب يا آب‌قند حتي در مكان‌هاي بسيار گرم و خشك نيست.

این مقام مسئول در شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر گفت: ميزان سديم و پروتئين شير مادر به حدي است كه به كليه‌هاي نوزاد كه هنوز كامل نشده‌اند صدمه‌ای وارد نمي‌كند و جذب كلسيم شير مادر نیز به سبب نسبت مناسب كلسيم به فسفر بهتر انجام مي‌شود.
انتهای پیام/ ح.ن 3050

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation


کلمات کلیدی:
شیر.مادر     معاون.بهداشتی     زهرا.دریانورد     شبکه.بهداشت‌درمان.دیر        

تاریخ بروز رسانی:   27 امرداد 1395

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >