کارگاه آموزشی طب رضوی در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برگزار شد

30 امرداد 1395
کارگاه آموزشی طب رضوی در بوشهر باهمت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برگزار شد.

یک متخصص طب سنتی در این کارگاه آموزشی گفت: طب سنتی از سال 2000 میلادی در دنیا مرسوم شد و از سال 2003 سازمان جهانی بهداشت برای این شیوه از درمان نشستی برگزار کرد.
حیدری با اشاره به گسترش استفاده از طب سنتی در دنیا افزود: بر همین اساس سازمان جهانی بهداشت برای اینکه پژوهش‌هایی روی آن صورت گیرد بر ضرورت تلفیق طب سنتی و داروهای گیاهی تأکید کرده است.
وی تصریح کرد: همچنین سازمان بهداشت جهانی بر ضرورت ارایه پوشش‌های بیمه برای درمان‌های گیاهی نیز تأکید داشته است.
حیدری اظهار کرد: در حال حاضر در کشور ویزیت طب سنتی زیر پوشش هیچ بیمه‌ای قرار ندارد و داروهای گیاهی آن نیز آزاد است.
وی اضافه کرد: با توجه به وسعت بیماری‌های مزمن، استفاده از طب سنتی و گیاهان دارویی گردش اقتصادی بالایی دارد و نقش مهمی در ترویج اقتصاد مقاومتی دارد.
حیدری تأکید کرد: استفاده از داروهای گیاهی به‌جای شیمیایی در بیماری‌های مزمن گردش اقتصادی خوبی برای کشور به دنبال دارد.
این متخصص بابیان اینکه در زمان تحریم‌ها طب سنتی و میزان مصرف گیاهان دارویی در کشور رونق گرفت اظهار کرد: با وجود همه مقاومت‌ها در مقابل طب سنتی در کشور ولی از شش سال پیش تاکنون طب سنتی در کشور گسترش یافت و در زمان حاضر تنها پزشکان می‌توانند تخصص طب سنتی بگیرند.
وی یادآور شد: در زمان حاضر کشور به سمت ارایه آموزش‌های لازم به دانشجویان در زمینه طب سنتی و ارائه خدمات بیمه‌ای در زمینه تلاش‌هایی شده است.
حیدری افزود: نقطه قوت طب سنتی در پیشگیری است نه درمان و بیشتر مکتب‌های طب سنتی نیز بر اساس پیشگیری و تغییر سبک زندگی است.
وی گفت: در زمان حاضر 20 دانشگاه داروسازی دپارتمان سنتی و 20 کیلینک طب سنتی تخصصی در کشور فعال هستند.
حیدری افزود: بر اساس سیاست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تنها پزشکان اجازه درمان در حوزه طب سنتی را دارند و به دنبال ایجاد دوره‌های ارشد طب سنتی برای آشنایی پزشکان با ملاحظات طب سنتی هستند.
وی بابیان اینکه البته معاونت آموزشی درصدد راه‌اندازی دستیاری طب سنتی در کشور نیز هست افزود: داعیه‌داران طب سنتی که هیچ تخصصی در آن ندارند صحبت‌هایی می‌کنند که برای سلامت جامعه مضر است به همین دلیل هرچه از مجموعه دانشگاهی طب سنتی حمایت شود می‌توان از آسیب‌ها جلوگیری کرد.
قائم‌مقام دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز گفت: توجه به طب سنتی یکی از سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه سلامت است و بر همین اساس ترویج و اشاعه این شیوه پزشکی از ضرورت‌هایی است که باید موردتوجه قرار گیرد.
دکتر حیدر عزیز نژاد افزود: مطالعه و تحقیق در زمینه طب سنتی یکی از مسائل مهمی است که باید جامعه دانشگاهی برای آن برنامه‌ریزی کند.
وی با اشاره به اقتصاد سلامت اظهار کرد: در بسیاری از کشورها بیماری‌ها با داروهای گیاهی و بدون داروهای شیمیایی درمان می‌شود.
دکتر عزیز نژاد افزود: استفاده از شیوه درمان گیاهی هم ساده و کم‌هزینه و در اقتصاد سلامت نیز بسیار مؤثر است.
وی اظهار کرد: باوجود مصوبه شورای انقلاب فرهنگی در خصوص طب سنتی اما این گله‌مندی وجود دارد که در این زمینه کم‌کار شده است.
دکتر عزیز نژاد گفت: بر اساس اسناد شورای انقلاب فرهنگی هشت هزار اقلیم گیاهی مربوط به مواد آرایشی، بهداشتی و گیاهی در ایران وجود دارد که دو هزار و 300 نوع آن دارویی است و هزار و 700 نوع از این گیاهان دارویی تنها مختص مرزهای جغرافیایی ایران است.
وی با اشاره به گردش مالی گیاهان دارویی در دنیا گفت: نباید کشور ایران باقابلیت‌های فراوان در بخش گیاهان دارویی از این گردش مالی عقب بماند.
انتهای پیام/ م.غ 1023


با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
کارگاه     طب.رضوی     کارگاه.آموزشی    

تاریخ بروز رسانی:   30 امرداد 1395

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر



ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >