معاون شبکه بهداشت و درمان دیّر:
بیش از 66 هزار قرص آهن و ویتامین دی در مدارس شهرستان دیّر توزیع شد

24 مهر 1395
معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر گفت: در راستای ارتقای سطح سلامت دانش‌آموزان تعداد شصت‌وشش هزار و 200 عدد قرص آهن و ویتامین D بین دانش‌آموزان مدارس شهرستان دیر توزیع شد.

 


زهرا دریانورد در مراسم آغاز برنامه ارتقا سطح سلامت دانش‌آموزان در مدرسه حضرت مریم شهر بردستان گفت: این برنامه از سه طریق آموزش تغذیه، آهن یاری هفتگی و مکمل یاری با مگادوز ویتامین دی، سعی در ارتقای سطح سلامت دانش‌آموزان دارد.

وی بابیان اینکه تعداد شصت‌وشش هزار و 200 عدد قرص آهن و ویتامین D بین دانش‌آموزان مدارس شهرستان دیّر توزیع‌شده است، اظهار کرد: از این تعداد سی‌ونه هزار عدد قرص ویتامین D و سی‌وهفت هزار عدد آن قرص فرفولیک (ترکیب آهن و اسید فولیک) است.

زهرا دریانورد اضافه کرد: مکمل‌ ویتامین D به صورت قرص‌های ژله‌ای 50 هزار واحدی تهیه‌شده و بر اساس دستور عمل کشوری در طول سال تحصیلی به مدت 9 ماه، هرماه یک عدد از این قرص‌ها برای مصرف در اختیار دانش‌آموزان دختر و پسر متوسطه اول و دوم قرار داده می‌شود.

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر به اهمیت مصرف ویتامین D در بدن اشاره کرد و افزود: وجود ویتامین D برای جذب بهتر کلسیم و فسفر در بدن ضروری است و کمبود این ویتامین باعث کاهش جذب و کمبود کلسیم و درنتیجه افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان به دلیل کاهش تراکم استخوان می‌شود.

وی ادامه داد: پوکی استخوان هم عوارضی مانند شکستگی‌های خودبه‌خود استخوان‌ها و تحمیل هزینه‌های سنگین به فرد، جامعه و بخش بهداشت و درمان را در پی خواهد داشت.

دریانورد به برنامه وزارت بهداشت برای مکمل یاری ویتامین D در کودکان زیر 2 سال نیز اشاره و اظهار کرد: کمبود ویتامین در کودکان خود را به صورت بیماری راشیتیسم نشان می‌دهد که برای پیشگیری از این بیماری در حال حاضر برنامه توزیع قطره AD برای کودکان زیر 2 سال در حال اجرا است.

وی در خصوص نحوه مصرف قرص آهن نیز گفت: هر هفته یک عدد به مدت 16 هفته یا چهار ماه دانش‌آموزان مدارس دخترانه متوسطه اول و دوم در برنامه آهن یاری قرار می‌گیرند.

زهرا دریانورد با اشاره به اهمیت مصرف قرص آهن برای دختران گفت: اهمیت مصرف این قرص از دو بعد تحصیلی و جنسیت حائز اهمیت است که در صورت مصرف قرص و کفایت میزان این عنصر در بدن ضمن تأثیر مثبت در یادگیری و موفقیت تحصیلی، در آینده زندگی دختران به‌عنوان مادران فردا نقش مؤثری خواهد داشت.

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با تأکید بر مصرف قرص آهن و ویتامین دی توسط دانش‌آموزان اظهار کرد: دانش‌آموزان نسبت به مصرف قرص‌های توزیعی در برنامه ارتقا سطح سلامت دانش‌آموزان اهتمام ویژه‌ی داشته باشند و به‌عنوان سفیر سلامت در خانواده و مدارس نقش‌آفرین باشند و سطح سلامت جامعه خود را ارتقا بخشند.

وی با اشاره به هزینه ریالی خرید قرص ویتامین D و آهن گفت: شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر مبلغ هفتادونه میلیون و 111 هزار ریال بابت خرید مکمل‌های ویتامین D و قرص آهن هزینه کرده که با همکاری آموزش‌وپرورش در اختیار چهار هزار و 304 نفر دانش‌آموزان در 45 مدرسه هدف قرارگرفته است.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر نیز در این آئین بابیان اینکه نمی‌توان حجم کافی از ویتامین D را از مواد غذایی و به صورت طبیعی دریافت نمود تأکید کرد: منابع غذایی ازنظر وجود ویتامین D بسیار فقیر هستند و ویتامین D را می‌توان یا از طریق تماس مستقیم با نور آفتاب و یا با مصرف مکمل‌های و مواد غذایی غنی‌شده با این ویتامین به دست آورد.

فاطمه چاه بندی، ساکنان مناطق گرمسیری را نیز در معرض خطر کمبود ویتامین D دانست و تصریح کرد: علی‌رغم اینکه یکی از راه‌های تأمین ویتامین D تماس مستقیم با نور آفتاب است اما به دلیل گرما و شدت آفتاب، نوع پوشش مردم و همچنین استفاده از کرم‌های ضد آفتاب متأسفانه کمبود ویتامین D در مناطق گرمسیری نیز شایع است.

انتهای پیام/ ح.ن 3050

 

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید

https://telegram.me/bpumspublicrelation

 


کلمات کلیدی:
آهن‌یاری     معاون.بهداشتی     زهرا.دریانورد     شبکه.بهداشت‌درمان.دیر    

تاریخ بروز رسانی:   24 مهر 1395

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >