غرق‌شدگی، تصادفات جاده‌اي و سوختگي از علت‌های اصلي مرگ ناشي از آسيب در كودكان است

15 آبان 1395
کارشناس برنامه کودکان شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم گفت: علت اصلي مرگ ناشي از آسيب در كودكان 4-1 سال، غرق‌شدگی و بعدازآن تصادفات جاده‌اي و سوختگي است.

رها احمدی بابیان اینکه آسیب‌های كودكان معضلي جهاني و روبه رشد است افزود: آسيب‌هاي ترافيكي، غرق‌شدگی و سوختگي از دلایل اصلی مرگ كودكان در سنين بالاتر از 5 سال است.
 وی تصریح کرد: هرساله صدها هزار كودك براثر حوادث غيرعمدي و خشونت کشته‌شده و میلیون‌ها كودك ديگر نيز دچار عوارض و بیماری‌های ناشي از آسیب‌ها می‌شوند.
کارشناس برنامه کودکان شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم خاطرشان کرد: شرايط فيزيكي، اجتماعي، فرهنگي، سياسي و اقتصادي محیط زندگی كودكان بسيار متفاوت است و شرایط محیطی زندگی کودکان، تأثیر مهمی بر سلامت و ایمنی آنها دارد. وی اظهار کرد: در مورد هر یک از انواع آسیب‌های كودكان، مداخلات پیشگیرانه‌ای وجود دارد كه از بروز و شدت اين خطرات می‌کاهد و اساس اين مداخلات پيشگيرانه، شناخت و پيشگيري از حوادث عمدي و غيرعمدي است.
این کارشناس واحد سلامت خانواده عنوان کرد: ميزان مرگ كودكان به دنبال آسیب‌ها در كشورهاي با درآمد پايين و متوسط 4/3 برابر بيشتر از كشورهاي با درآمد بالاست و در اين كشورها تنوع روش‌هاي منجر به آسيب كودكان بيشتر است.
رها احمدی افزود: مرگ‌های ناشي از آتش‌سوزی و حریق در كشورهاي کم‌درآمد حدود 11 مرتبه بالاتر از كشورهاي پردرآمد است و اين رقم در مورد غرق‌شدگی و مسموميت و سقوط از بلندي نيز به ترتيب 6، 4 و 6 برابر بيشتر است و به‌صورت کلی و به گزارش سازمان جهاني بهداشت سالانه بيش از 950 هزار كودك در اثر حوادث می‌میرند.
وی تصریح کرد: آموزش كودكان حتی‌المقدور در محیط‌های شبیه‌سازی‌شده ترافيكي، بستن كمربند ايمني، استفاده از كلاه ايمني دوچرخه و موتورسواري، به‌کارگیری صندلي محافظ كودك، منع تردد كودكان و استفاده از خطوط عابر پياده، سرعت مجاز، تنها رها نكردن كودك در وسيله نقليه، گواهينامه رانندگي و محدودیت‌های رانندگي براي رانندگان جديد، قانون منع استفاده از الكل حين رانندگي، وضع و اعمال قانون كاهش سرعت در اطراف اماكن آموزشي، تفريحي و مسكوني از مهم‌ترین و مؤثرترین روش‌های اثبات‌شده در پيشگيري از حوادث ترافيكي است.
رها احمدی خاطرنشان کرد: حوادث رانندگی، غرق‌شدگی، سوختگی، سقوط از ارتفاع و مسمومیت به‌عنوان نقاط بحرانی در سوانح و حوادث در کودکان به شمار می‌رود که جا دارد آموزش‌های لازم در زمینه روش‌های پیشگیرانه و کارآمد برای جلوگیری از رویداد چنین حوادثی در خانواده‌ها به کار گرفته شود.
انتهای پیام/ ا.پ 3020
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation


کلمات کلیدی:
آسیب.کودکان     سلامت.خانواده     رها.احمدی     شبکه.بهداشت‌درمان.جم    

تاریخ بروز رسانی:   15 آبان 1395

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >