پاییز، زمان اوج بیماری‌های روده‌ای/توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرید

19 آبان 1395
کارشناس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر گفت: فصل پاییز به علت تغییرات آب و هوایی شرایط مناسبی برای شیوع بیماری‌های روده‌ای است و باید توصیه‌های بهداشتی در این زمینه جدی بگیرند.

اسدالله نیکنام در نشست کمیته بیماری‌های منتقله از آب و غذا شهرستان دیّر با اشاره به شیوع بیماری‌های روده‌ای، افزود: بیماری‌های روده‌ای واگیر در طول سال در دو دوره زمانی بهار و پاییز افزایش می‌یابند که می‌تواند به دلیل وجود دما و رطوبت مناسب برای عامل این بیماری‌ها باشد.
وی بابیان اینکه عامل بیماری‌هایی مانند وبا برای این‌که خود را نشان دهند به دما، رطوبت و محیط مناسب احتیاج دارند، تصریح کرد: بهترین دما برای رشد این باکتری‌ها 16 تا 37 درجه سانتی‌گراد است که در پاییز و بهار فراهم می‌شود.
وی افزود: در تابستان به دلیل دمای زیاد هوا این باکتری قدرت رشد ندارد و خطر آن حس نمی‌شود و در زمستان نیز دما تقریباً سردتر است و بیماری بین افراد منتقل نمی‌شود، بنابراین مهم‌ترین پیک این بیماری در پاییز رخ می‌دهد که در این بازه زمانی تعداد موارد شبه وبا نیز بیشتر است.
کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر گفت: بیماری‌های روده‌ای می‌تواند در اثر ابتلا به عفونت‌های میکروبی، ویروسی، انگلی، تک‌یاخته‌ای، ناسازگاری‌های غذایی و داروئی یا به دلیل مسمومیت غذایی، بروز نماید.
وی در خصوص راه‌های انتقال بیماری‌های اسهالی اظهار کرد: در اکثر موارد اسهال از طریق مدفوعی- دهانی و از طریق خوردن آب و غذای آلوده به باکتری یا سم تولیدشده در برخی از مواد غذایی به‌خصوص انواع کنسروها و همچنین از طریق تماس مستقیم افراد آلوده با افراد سالم انتقال می‌یابند.
نیکنام با اشاره به اینکه ویژگی بارز بیماری‌های اسهالی به‌خصوص وبا، دفع مقادیر زیاد آب از طریق مدفوع است، افزود: افراد مبتلای به این بیماری ممکن است در طول روز چندین لیتر مایعات از دست دهند، بنابراین دچار کاهش فشارخون و شوک می‌شوند و در اثر کم شدن حجم خون ممکن است به اندام‌های حیاتی مانند کلیه و مغز آسیب وارد شود که به همین دلیل این بیماری با میزان بالایی از مرگ‌ومیر همراه است.
این مقام مسئول در شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با تأکید بر آسان بودن درمان این بیماری، گفت: اگر این بیماری به‌موقع تشخیص داده شود و بیمار به مراکز درمانی مراجعه کند با مصرف مایعات و پودر "او آر اس"سلامتی خود را به دست خواهد آورد، بنابراین در برخورد با این بیماری، مهم‌ترین کار، شناسایی به‌موقع و درمان است.
وی با اشاره به راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های اسهالی، خاطرنشان کرد: رعایت بهداشت فردی و توجه به توصیه‌های بهداشتی از مهمترین راهکارهای کاهش و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های اسهالی است.
نیکنام ادامه داد: شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، استحمام با آب تمیز، نگهداری مواد غذایی پخته‌شده در یخچال و پرهیز از خوردن غذاهای دریایی پخته نشده، از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از این بیماری می‌باشد.
وي تصریح کرد: افراد سالمند و كودكان بيش از بقيه در برابر اين بيماري آسیب‌پذیرند به همين علت بايد اصول بهداشتي در مورد به اين دو گروه به‌صورت ویژه‌تر رعايت شود.
انتهای پیام/ ح.ن 3050

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation


کلمات کلیدی:
نشست     بیماری‌های.روده‌ای     اسدالله.نیکنام     شبکه.بهداشت‌درمان.دیر        

تاریخ بروز رسانی:   19 آبان 1395

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >