23 آذر 1395کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: با توجه به اینکه دیابت با تغذیه ارتباط مستقیمی دارد، رژیم غذایی مناسب بهترین راه پیشگیری از این بیماری است. به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه؛ اسماء حسنزاده افزود: بیماری دیابت که در اصطلاح عام به مرض قند مشهور است یکی از بیماریهای شایع قابلکنترل و مزمن میباشد که در صورت کنترل نکردن بهموقع و مطلوب منجر به عوارض شدیدی ازجمله قطع عضو، نارساییهای کلیه و کبد و نابینایی میشود. وی تصریح کرد: قندها منبع اصلی انرژی برای سلولهای ماهیچهای و بافتهای بدن هستند که بعضی از آنها در جذب ویتامینهای گروه ب و مواد معدنی کلسیم و فسفر دار دخالت دارند و برای ادامه حیات ضروری است. وی بابیان اینکه قند موردنیاز بدن از دو منبع غذا خوردن و کبد تأمین میشود، گفت: اضافهوزن مهمترین علت ابتلا به دیابت نوع 2 است. حسنزاده ادامه داد: حدود 90 درصد افراد مبتلابه دیابت نوع 2 چاق هستند زیرا چاقی باعث افزایش مقاومت به انسولین، تحمل نکردن گلوکز و تأثیر کمتر داروهای مخصوص دیابت میشود. وی یادآور شد: کنترل اندازه محیط دور شکم نیز یکی از عوامل مهم در پیشگیری از دیابت است. کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: افراد دارای اضافهوزن باید نسبت به کاهش وزن خود از طریق کاهش کالری مصرفی و افزایش فعالیت بدنی اقدام و مرتب ورزش را مدنظر قرار دهند و یا حداقل در روزبه مدت 30 دقیقه پیادهروی تند داشته باشند. این کارشناس تغذیه با اشاره به مصرف فیبر در رژیم غذایی، افزود: دریافت فیبر را از طریق مصرف بیشتر سبزیها و میوهها، حبوبات و نانهای سبوسدار میتوان افزایش داد. وی تصریح کرد: جوانان و بزرگسالان در هرروز دستکم 25 گرم فیبر نیاز دارند که در میوههایی نظیر سیب، آلو، مرکبات و غلاتی مانند جو، جو دوسر یافت میشود. کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار کرد: انواع حبوبات نیز سبب پایین آوردن کلسترول خون میشود و به میزان زیادی به کاهش وزن کمک میکند. انتهای پیام/ م.ن 3080 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 23 آذر 1395