11 دی 1397رییس شبکه بهداشت و درمان دشتستان از پایش و کنترل باقیمانده سموم محصولات کشاورزی در مزارع با همکاری اداره جهاد کشاورزی شهرستان دشتستان خبر داد. به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت درمان شهرستان دشتستان، مهندس ماریا خویشدوست در این زمینه گفت: کنترل باقیمانده سموم در مواد غذایی به دلیل پیامدهای بهداشتی و اقتصادی ضرورت دارد، به همین دلیل برنامههای پایش وجود باقیمانده سموم در مواد غذایی در راستای اطمینان از حداکثر مجاز باقیمانده سموم و میزان دریافت از طریق رژیم غذایی در بسیاری از کشورها و کشور ما بهطور مستمر انجام میشود. وی تصریح کرد: سموم بی شناسنامه و غیراستاندارد نباید در مزارع و باغات استفاده شود زیرا در این رابطه سلامت مردم به خطر میافتد و از سویی بایستی دستگاههای متولی، اصول بهینه استفاده از سموم را به کشاورزان آموزش دهند و بر نحوه تجویز سموم بر سم فروشیها نظارت نمایند تا از سموم غیرمجاز یا بیش از حد نیاز استفاده نشود. مهندس خویش دوست اظهار داشت: باقیمانده ترکیبات شیمیایی موجود در مواد غذایی، طیف وسیعی را در برمیگیرند که عبارتاند از سموم طبیعی، مواد شیمیایی مورداستفاده در کشاورزی، داروهای دامی، آلایندههای صنعتی-زیستی و مواد شیمیایی حاصل از فرآوری مواد غذایی و بستهبندی میباشند وی همچنین گفت: ضایعات محصولات کشاورزی در برخی کشورها در مراحل قبل و بعد از برداشت در صورت عدم مصرف آفتکشها تا حدود ۴۶ درصد برآورد شده است. در این بازرسی انجامگرفته، تعداد ۱۰ قطعه زمین کشاورزی مورد بازرسی قرار گرفت و تعداد ۱۰ محصول کشاورزی مورد نمونهبرداری و به آزمایشگاه مواد غذایی ارسال شد. انتهای پیام/ س.غ/۳۰۳۰ با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال سروش دریافت کنید https://sapp.ir/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 11 دی 1397