دکتر حسن ملکی زاده در نخستین کمیته کارگروه تخصصی زیستی استان بوشهر اظهار داشت: ارزیابی آسیبپذیری کمی و کیفی در برابر تهدیدات زیستی بر مبنای اصول و مبانی پدافند غیرعامل ضروری است.
رئیس کارگروه تخصصی زیستی استان بوشهر تصریح کرد: کوچکترین اختلال در عملکرد و یا آسیب به کالبد زیرساختهای حیاتی موجب خسارتهای زیادی میگردد که باید با شناسایی، احصا و برنامهریزی لازم برنامه عملیاتی برای مواقع بحرانی تهیه شود.
دکتر ملکی زاده اضافه کرد: دامنه تهدیدات زیستی به خاطر گستردگی ابعاد آن، خطری جدی است که نباید نسبت به این تهدیدها غفلت کرد و باید برای مقابله با آن ضمن شناسایی دقیق ظرفیتها، باید برنامهریزی اصولی و پایدار اتخاذ کرد.
لزوم آموزش، اطلاعرسانی و آگاهی اقشار مختلف مردم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: آموزش و اطلاعرسانی یکی از اصول اولیه مهم پدافند غیرعامل است که باید موردتوجه مسئولان امر و عموم مردم قرار گیرد.
دکتر ملکی زاده اضافه کرد: بر اساس نظر کارشناسان آگاهی اقشار مختلف مردم در خصوص مقوله پدافند غیرعامل و آشنایی با آن، این امکان را فراهم میسازد که در برابر وقایع مختلف طبیعی و غیرطبیعی در حوزههای مختلف آمادگی داشته باشند.
سرپرست اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر نیز گفت: سرمایههای زیستی در حوزههای مختلف زیستی از جمله حوزه انسان، دام، نباتات، آب آشامیدنی، محیطزیست، منابع طبیعی، غذا و دارو و بهطوری ویژه حوزه سلامت را شامل میشود که حفاظت از این سرمایهها به روشهای مختلف از جنبههای مهمی برخوردار است و هرگونه تهدید علیه این ظرفیتها موجب بروز چالشهایی برای استان و سلامت جامعه میشود.
لزوم شناسایی سرمایههای زیستی استان و تهیه بانک اطلاعاتی
دکتر سید حسین موسوی شناسایی سرمایههای زیستی استان و تهیه بانک اطلاعاتی را مهم خواند و اضافه کرد: در حوزه پدافند غیرعامل باید ظرفیتهای استان ابتدا شناسایی شود و پس از ریسک شناسی داراییهای زیستی راهکارهای لازم برای حفاظت آنها در برابر تهدیدهای احتمالی پیشبینی و تصمیمات لازم اتخاذ شود.
وی بر لزوم ایجاد آمادگی در استان بوشهر برای مقابله با تهدیدات زیستی تأکید کرد: ایجاد بانک اطلاعاتی به روز، آزمایشگاهها و امکانات تخصصی برای سرمایههای زیستی و رصد و مطالعه برای شناسایی این مشکلات ضروری است.
سرپرست اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر بر اولویتبندی مخاطرات و تهدیدات زیستی مربوط به حوزه سلامت استان بوشهر تأکید کرد و گفت: باید همه در حفاظت از داشتههایمان مراقبت جدی بکنیم و با شناسایی و احصا تهدیدهای زیستی احتمالی برای حلان برنامهریزی کنیم.
دکتر موسوی خاطرنشان کرد: باید مشکلات سازمانی و بین سازمانی را برای مقابله با حوادث زیستی احصا و برای حل آنها برنامهریزی لازم صورت بگیرد و همچنین باید برای هماهنگی بین بخشی برنامه عملیاتی برای مشکلات و موضوعات اصلی هر دستگاه داشته باشیم.
انتهای پیام /م.غ ۱۰۲۳
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید