محمدحسین دریسی گفت: ویروس هاری اغلب با گزش حیوانات گوشتخوار اهلی و وحشی، انسان و سایر حیوانات خونگرم را به این بیماری مبتلا میکند.
دریسی با اشاره به شعار روز جهانی بیماری هاری افزود: تمام تلاشهای ما در حوزه بهداشت و درمان بر محوریت ریشهکنی این بیماری است که این موضوع به ارتقاء آگاهی جامعه شهری و روستایی بهعنوان بهترین راه مقابله با هاری تلقی میشود.
وی خاطرنشان کرد: اجرای برنامههای آموزشی برای بالا بردن سطح آگاهی مردم در زمینه خطرهای ناشی از گازگرفتگی توسط حیوانات و اهمیت درمان و پیشگیری بهموقع هنگام بروز علائم هاری در انسان میتواند از اقدامات پیشگیرانه این بیماری باشد.
در شش ماه نخست سال جاری 212 حیوان گزیدگی در دشتستان رخداده است
دریسی با اشاره به ارائه خدمات رایگان به افراد حیوان گزیده شده افزود: در ششماهه نخست سال جاری،212 مورد حیوان گزیدگی در شهرستان دشتستان اتفاق افتاده است که نیمی از این حیوان گزیدگیها در مناطق شهری و نیمی دیگر در مناطق روستایی و مزارع رخداده است و خوشبختانه تمامی این افراد واکسینه شده و تحت پیگیری و مراقبت قرار گرفتند.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان توصیه نمود: افرادی که دچار حیوان گزیدگی میشوند، در صورت ایجاد هر نوع جراحت توسط هر پستانداری بلافاصله به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت مناطق خود مراجعه نمایند تا ضمن انجام واکسیناسیون و مراقبت، آموزشهای لازم به آنها در مورد بیماری هاری داده شود.
دریسی تصریح کرد: برای کنترل بیماری هاری هر فردی باید در این زمینه احساس مسئولیت نماید و انجام اقدامات پیشگیرانه میتواند در کنترل بیماری هاری مؤثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: بهمنظور پیشگیری از ابتلا به هاری بهطور 24 ساعته در هر شهرستان حداقل یک مرکز خدمات جامع سلامت و یا ستاد شبکه مجهز به واکسن و سرم ضد هاری وجود دارد و خدمات لازم را بهصورت رایگان به افراد ارائه مینماید.
انتهای پیام/ س.غ-3030
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/EY7jegBw69PIpld7SHn6wN