ماریا خویشدوست در خصوص این طرح پژوهشی گفت: این طرح بخشی از فاز مداخلاتی طرح تحقیقاتی بررسی تاثیر نظام انگیزشی مبتنی بر نتیجه در سطوح جمعیتی عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر است که از نهم آذرماه به مدت دو هفته، دومین مرحله آن در حال اجرا میباشد.
وی افزود: این طرح که مصوب موسسه توسعه تحقیقات علوم پزشکی کشور (نیحاد ) است توسط مرکز تحقیقات طب پیشگیری و سلامت جمعیت دانشگاه علوم پزشکی ایران و با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی بوشهر، سمنان و ایران در حال اجرا است.
خویشدوست با اشاره به لزوم همکاری بیشتر بین بخشهای آموزشی و پژوهشی مراکز دانشگاهی و اساتید با شبکههای بهداشت و درمان در جهت رفع مشکلات و کنترل بیماریهای غیر واگیر افزود: در این مطالعه موانع انگیزشی و اطلاعاتی که مانع دستیابی کارکنان بهداشتی در شناسایی و مهار عوامل خطر بیماریهاست شناسایی میشود.
رییس شبکه بهداشت و درمان دشتستان تصریح کرد: در دومین مرحله از این طرح افراد 30 تا 70 سال مورد غربالگری عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر قرارگرفته، از آنها نمونه خون نیز تهیه میشود و نتایج آن توسط دانشگاه ایران به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اعلام میگردد.
این طرح در 8 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و خانههای بهداشت شهرستان دشتستان در حال اجرا بوده که در سال گذشته نیز در4 مرکز شهر برازجان و خانههای بهداشت، دهرود سفلی، زیارت، خلیفهای و تل سرکوب توسط بهورزان و افراد دورهدیده پرسشگری انجامشده است.
خویش دوست اظهار کرد: این طرح در طی سه مرحله در سالهای 98،97 و 99 در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (شهرستان دشتستان) ، سمنان (شهرستان دامغان)، دانشگاه ایران (شهرستان شهریار) و 24 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی بهصورت پایلوت اجرا میشود.
گفتنی است تدریس این طرح پژوهش و مطالعاتی را دکتر مرادی لاکه، دکتر طهرانی و دکتر اسدی علیآبادی از دانشگاه ایران بر عهده داشتند.
انتهای پیام/ س.غ/3030
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/DMVSnqaN4f3LE5jqIuGJrI