افراد چاق سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند

22 ارديبهشت 1399
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: افراد چاق با نمایه توده بدنی بالای ۴۰ سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند.

حمیرا دهقانی در گفتگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان اظهار کرد: چاقی یکی از مشکلات عمده تغذیه‌ای و بهداشتی در کودکان، نوجوانان و افراد بزرگسال در کشور ماست و مهم‌ترین علت آن تغذیه نادرست و عدم تحرک بدنی کافی است.
دهقانی افزود: ارایه آموزش و مشاوره تغذیه در جهت اصلاح الگوی غذایی و پیشگیری از پیامدهای زیان‌بار آن از جمله چاقی ، دیابت ، بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان از وظایف اصلی کارشناسان تغذیه بشمار می‌رود.
 کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان تصریح کرد: با شیوع بیماری کرونا در کشور و متعاقب آن در استان بوشهر، کارشناسان واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان، شناسایی افراد مشکوک  به بیماری کووید 19را از طریق  غربالگری افراد 15 سال به بالای تحت پوشش هر مرکز، خود اظهاری افراد در سامانه سیب و  همچنین مراجعه به مراکز 16 ساعته (همکاری بین کارشناس بیماری‌ها و مراقبین سلامت مراکز خدمات جامع سلامت) انجام  داده‌اند.
وی بیان کرد: در صورت مشاهده علائم فرد مشکوک به کرونا، اطلاعات تماسی فرد، در اختیار کارشناس تغذیه مرکز قرار گرفته تا توصیه‌های تغذیه‌ای لازم در خصوص مصرف مواد غذایی جهت تقویت سیستم ایمنی صورت گیرد و در صورت تائید ابتلای شخص به کووید 19 و بعد از اتمام دوره‌ی درمان بیمارستانی و شروع دوره‌ی نقاهت، مشاوره  تغذیه‌ای مربوط به این دوره با توجه به گروه سنی شخص مبتلا به منظور کمک به بهبودی کامل و بازگشت به شیوه زندگی سالم  هم‌چنین توصیه‌های لازم در خصوص مصرف ویتامین D (در صورت عدم کمبود به‌صورت ماهیانه)، ارائه می‌شود.
دهقانی اظهار داشت:  بهورزان و مراقبین سلامت در غربالگری مرحله  اول و دوم بیش از 652 نفر با نمایه توده بدنی بالای 40 (چاقی شدید)  در سنین مختلف  شناسایی کرده‌اند که جز افراد پرخطر محسوب می‌شوند که از این تعداد  بیش از 268 نفر در مرحله دوم مشاوره تلفنی  و حضوری توسط کارشناسان تغذیه جهت ارائه تغذیه صحیح به این افراد ارائه می‌شود.
از دیگر عملکردهای کارشناس تغذیه  مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت در خصوص بحران به وجد آمده ناشی از کووید 19، همکاری با سامانه 4030 وزارت بهداشت است که فرد تماس‌گیرنده با انتخاب کد 6 مورد مشاوره قرارگرفته که می‌تواند در خصوص دوره پیشگیری، بیماری و یا نقاهت باشد.
دهقانی گفت: مشاوره تغذیه در دوره پیشگیری بر اساس گروه سنی فرد تماس‌گیرنده، وجود و یا عدم وجود بیماری زمینه‌ای، شیوه زندگی، بهداشت مواد غذایی (در خصوص نگهداری و آماده‌سازی مواد غذایی) برای مقابله با بیماری کووید 19 است.
وی با بیان اینکه افراد چاق با نمایه توده بدن بالای ۴۰ در معرض خطر کرونا هستند، عنوان کرد: هرچقدر میزان تجمع چربی در بدن بیشتر باشد، سیستم دفاعی ضعیف‌تر می‌شود و فاکتورهای التهابی در بدن افزایش پیدا می‌کند و این افراد باید به‌صورت مستمر توسط مراقبین سلامت و بهورزان پایش و از یک الگوی صحیح تغذیه‌ای استفاده نمایند .
انتهای پیام/س.غ- 3030
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان

کلمات کلیدی:
افراد.چاق     سیستم.ایمنی     نمایه.توده.بدنی     کرونا.ویروس     شبکه.بهداشت.درمان.دشتستان     حمیرا.دهقانی    

تاریخ بروز رسانی:   22 ارديبهشت 1399

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >