دکتر فرهاد عباسی اظهار داشت: بخش ویژه درصد کمی از بیماران را به خود اختصاص میدهد، یعنی بیمارانی که مشکلات زمینهای دارند و بیماریشان خیلی شدید میشود به بخش مراقبتهای ویژه یا آی سی یو منتقل و از آنها مراقبت میشود و وقتی وضعیتشان پایدار شد به بخش عادی منتقل میشوند.
وی اضافه کرد: بیماران بعدازاینکه پایداریشان بیشتر شد و شرایط ترخیص را احراز کردند مرخص میشوند یعنی به عبارت دیگر اغلب بیماران ما نیاز به بستری در آی سی یو ندارند و در بخشهای عادی بستری میشوند.
دکتر عباسی با بیان اینکه بیماران بهبودیافته ممکن است تا دو هفته بعد ناقل بیماری باشند افزود: بیمارانی که در بیمارستان بستری میشوند بعدازاینکه دوره درمانشان تکمیل میشود و شرایط بالینی و آزمایشگاهی ترخیص را احراز میکنند، اگر شرایط قرنطینه خانگی را داشته باشند ترجیح ما این است که در اتاق جدا، با تهویه مناسب یا پنجره، سرویس بهداشتی مجزا قرنطینه شوند.
وی اضافه کرد: بیماران اگر سرویس بهداشتی جدا نداشته باشند توصیه به ضدعفونی بعد از هر بار استفاده میشود، کلاً اگر شرایط مناسب رعایت قرنطینه را داشته باشند، ترخیص میشوند و به خانه میروند و باید به مدت دو هفته در قرنطینه خانگی بمانند.
دکتر عباسی وضعیت دیگر بیمارانی که شرایط ترخیص را ندارند عنوان میکند و ادامه داد: آنهایی که شرایط رعایت قرنطینه خانگی را به صورت کامل ندارند، از بخش کرونا به یک بخش کمخطرتر منتقل میشوند و آنجا چند روزی میمانند تا شرایطشان احراز شود و بعد ترخیص میشوند.
وی تصریح کرد: برای اینگونه بیماران هم توصیه میکنیم تا مدتی که آن دو هفته تمام شود باز در شرایط قرنطینه بمانند، بیرون نروند، تماس نداشته باشند، جهت کارهای مرسوم از خانه خارج نشوند و حتی با اطرافیان و خانوادهشان هم تماس نداشته باشند. این متخصص گفت: بعدازاینکه این دو هفته طی شد، مدت زمان بستری در بیمارستان و مدتی که در دوره کمون بیماری بودند، در مجموع کلاً حدود سه هفته طول میکشد، در این زمان معمولاً انتقال ویروس متوقفشده و فرد معمولاً بیماری را به شخص دیگر انتقال نمیدهد.
وی با بیان اینکه احتمال ابتلای مجدد به ویروس کرونا در بیماران بهبودیافته وجود دارد افزود: ما چنین موردی نداشتیم ولی گزارشهایی در سطح دنیا موجود است که افرادی که این بیماری را گرفتهاند و بهبود پیداکردهاند مجدداً به این بیماری مبتلا شدهاند، یعنی ممکن است که ایمنی این بیماری به صورت صد در صد نباشد.
دکتر عباسی اظهار داشت: توصیه ما به کسانی که این بیماری را گرفته و بهبودیافتهاند، این است که این افراد هم مانند سایر افراد جامعه کماکان احتیاطات ایمنی را رعایت کنند، ماسک بزنند و دستکش بپوشند، ابتلای به این بیماری دلیل این نیست که فرد دیگر کاملاً ایمن باشد و بخواهد بیپروا در جامعه حضورداشته باشد.
متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: برای اینکه تماس حداقلی بین بیماران وجود داشته باشد، چند بخش متفاوت را در بیمارستان خلیجفارس تعبیهشده است که در یک بخش فقط بیمارانی بستری میشوند که تست کرونایشان مثبت شده است.
وی اضافه کرد: در هر اتاق یک بیمار بستری میشود، اگر تعداد بیماران افزایش پیدا کند و بخش جوابگو نباشد، با حفظ فاصله حداکثری در هر اتاق دو بیمار بستری میشود ولی تلاش ما بر این است که در هر اتاق یک بیمار باشد.
دکتر عباسی اضافه کرد: این بخش شامل بیمارانی است که PCR مثبت هستند، بیمارانی که از نظر سیتیاسکن و علائم بالینی ابتلا به کرونایشان خیلی متحمل باشد در بخش جدای دیگری بستری میشوند، این افراد علائم بیماری تنفسی دارند و سیتیاسکنشان شواهد بیماری را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: بیمارانی که علائم حاد تنفسی دارند سیتیاسکن آنها شواهد کمتری از بیماری را نشان میدهد و اندیکاسیون بستری را دارند، آنها در یک بخش مجزا دیگری بستری میشوند.
دکتر عباسی ادامه داد: بیمارانی که در واقع علائم بیماری و حال وخیمی دارند در ICU بستری میشوند یعنی ما بیمارانمان را به چهار گروه مختلف تقسیم کرده و در بخشهای جداگانه بستری میکنیم، به این ترتیب انتقال درون بیمارستانی به حداقل ممکن میرسد.
حضور همراه در بخشهای بیمارستان ممنوع است
وی درباره ارتباط بیماران کرونایی با خانوادهایشان در ایام بستری اظهار داشت: بیماران کرونایی با خانواده خود ارتباط مستقیم و فیزیکی ندارند، برای حفظ سلامتی بیماران ورود همراه به بخش کرونا ممنوع است و فقط میتوانند از طریق تلفن همراه، با تماس تلفنی یا تصویری با همراهان خود در ارتباط باشند.
دکتر عباسی در خصوص ارتباط همراه با بیمار در بخش مراقبتهای ویژه اضافه کرد: در بخش مراقبتهای ویژه عموماً بیماران بدحال هستند و بعضاً نیاز به ساپورت تنفسی دارند و هوشیاری پایینتر از حدی است که بخواهند با همراه ارتباط برقرار کنند ولی اگر بیماری هم داشته باشیم که توانایی ارتباط با همراهان از طریق موبایل داشته باشد، ارتباطش بلامانع است.
تمهیدات انجامگرفته در بیمارستان خلیجفارس بوشهر برای جلوگیری از کرونا ویروس
دکتر عباسی در خصوص تمهیدات انجامگرفته برای کادر پزشکی جهت پیشگیری از ابتلا به کرونا در بیمارستان خلیجفارس بوشهر گفت: اولین اقدام این بود که بیمارستان تبدیل به سانتر کرونا شد و دیگر هیچ مریضی غیر از بیمار کرونایی پذیرش نمیشود.
وی تصریح کرد: در واقع بیمارانی که با مشکل تنفسی مراجعه میکنند در بدو ورود توسط پزشک مستقر در بخش اسکرین خارج از فضای اورژانس معاینه میشود، در صورتی که مشکوک به کرونا باشد به داخل اورژانس از یک ورودی مجزا هدایت میشود، به عبارت دیگر درب ورودی بیماران با پرسنل متفاوت است.
دکتر عباسی بیان کرد: بیمار وارد اورژانس میشود و توسط متخصص طب اورژانس ویزیت میشود، سیتیاسکن به عمل میآید و آزمایشهای موردنیاز از او گرفته میشود، سپس توسط ویزیت متخصص عفونی ویزیت میشود.
وی اضافه کرد: در صورتی که نیاز به بستری داشته باشد دستور بستری داده میشود و بیمار از اورژانس به بخش هدایت میشود و در صورتی هم که نیاز به بستری نداشته باشد با توصیه قرنطینه خانگی و داروهای سرپایی بیمار به منزل فرستاده میشود و در قرنطینه خانگی قرار میگیرد.
مسیر پرسنل و بیماران از هم مجزا است
دکتر عباسی افزود: مسیری را تعبیه کردهایم که فرد از آن مسیر وارد قسمت مخصوص میشود و پکیج مخصوص به او تحویل داده میشود، این پکیج شامل لباسهای مخصوص، ماسک، دستکش، کلاه، عینک، شیلد (محافظ مخصوص) و رو کفشی است، این تجهیزات در رختکنهای مخصوص پوشیده میشوند و بعد شخص وارد بخش موردنظر میشود و بعدازاینکه ویزیتها تمام شد، از یک مسیر دیگر خارج میشوند، لباسها مخصوص را در میآورند و لباسها در سطلهای مخصوص قرار داده، دستها را ضدعفونی میکنند و از یک خروجی مجزا، خارج میشوند، یعنی در ورود و خروج کاملاً مجزا است.
متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بابیان اینکه سعی کردیم برای پرسنل خودمان آلودگی را به حداقل ممکن برسانیم خاطرنشان کرد: بعدازاینکه بیمار، پزشک، پرسنل، پرستار، نیروی خدماتی، نگهبان و هر شخصی که در بیمارستان فعالیت میکند لباسهای مخصوص استفادهشده را در سطلهای مخصوص قرار میدهند و دستها را ضدعفونی میکنند از در مجزا خارج و بیمارستان را ترک میکنند.
انتهای پیام/ منبع اتحاد خبر
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان