دکتر مهرنوش رنجبر در تعریفی از گرمازدگی گفت: گرمازدگی موقعیتی حاد و تهدیدکننده زندگی است که در این حالت سیستم تنظیمکننده دمای بدن، به دلیل قرار گرفتن طولانیمدت در هوای گرم یا تولید بیشازحد گرما در بدن یا وجود هر دو حالت، از کار میافتد.
دکتر رنجبر افزود: گرمازدگی شدید یک وضعیت اورژانسی است که عدم درمان آن میتواند به تشنج، کما و حتی مرگ منجر شود.
وی ادامه داد: افرادی که در هوای گرم ورزش میکنند، سالمندان و افراد با بیماریهای زمینهای همچنین مستعد حمله گرمایی (گرمازدگی شدید) هستند.
دکتر رنجبر عنوان کرد: احساس خفگی، درد عضلانی، از حال رفتن، خستگی غیرعادی، سرگیجه و منگی، افزایش درجه حرارت بدن، سردرد شدید، حالت تهوع و استفراغ علائم هشداردهنده گرمازدگی هستند و باید به این علائم توجه کرد.
وی با اشاره به اینکه گرمازدگی یکفوریت پزشکی است، اظهار کرد: اگر دیدید کسی دچار گرمازدگی شده، فوراً با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته و یا هر چه سریعتر او را به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی برسانید.
دکتر رنجبر نخستین اقدام در مواجه با گرمازدگی را کاهش هر چه سریعتر دمای بدن فرد دانست و افزود: بسیاری از کودکان ساعتهای طولانی در هوای گرم بدون اینکه استراحتی داشته باشند یا خودشان را خنک کنند یا آب کافی بنوشند، مشغول بازی کردن هستند، افراد مسن هم معمولاً نسبت به افزایش دمای محیط اطرافشان حساس و آگاه نیستند و نمیتوانند بهموقع به دمای بالا عکسالعمل نشان بدهند، بنابراین سالمندانی که در مکانهای خیلی گرم زندگی میکنند و در خانه خود پنکه یا کولر ندارند، در معرض گرمازدگی قرار دارند.
پزشک عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان خاطرنشان کرد: با مشاهده فرد گرمازده، اگر هوشیار است به او مایعات خنک بدهید، از پنکه برای خنک کردن بدن استفاده کنید، با شروع لرز، سرد کردن بدن را متوقف کنید و با اورژانس تماس بگیرید و روی فرد گرمازده آب بپاشید و با کم کردن لباسهای فرد وی را به مکان خنک منتقل کنید.
انتهای پیام/ س.غ- ۳۰۳۰
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان