دکتر کتایون نجفی زاده در کارگاه فراهم آوری اعضا که در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در حال برگزاری است افزود: اهدای عضو یک تا هشت نفر را از مرگ حتمی نجات میدهد و یک تا 53 نفر نیز با اهدای نسوج از معلولیت نجات مییابند.
وی در این همایش که از 8 لغایت 13 خردادماه برگزار میشود، اضافه کرد: میزان رضایت به اهدای عضو در ایران در سال 84 با جمعیتی حدود 70 میلیون نفر 1.7 PMP (یک در میلیون نفر) بوده که هم اکنون به 10.47 رسیده است.
دکتر نجفی زاده گفت: آمار رضایت خانوادهها برای اهدای عضو درگذشته زیر 30 درصد بوده در حالی که هم اکنون به حدود 70 درصد رسیده است و در برخی از استانها که فرهنگسازی خوبی شده و ارگانهای فرهنگساز دستبهدست هم داده و به مردم اطلاعرسانی کردهاند آمار اهدای عضو به بالای 90 درصد رسیده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در ایران روزی 7 تا 10 مورد به دلیل نرسیدن عضو پیوندی فوت میکنند و این آمار شایسته کشور ایران که فرهنگ آن ایثار بوده نیست، اظهار داشت: وضعیت اهدای عضو در ایران نسبت به دنیا در سال 84، رتبه 42 بوده است ولی اکنون بافرهنگ سازی به رتبه 31 صعود کردهایم.
رییس اداره شبکه فراهم آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت اهدای عضو در بوشهر، بیان کرد: با توجه به جمعیت بوشهر که حدود یکمیلیون نفر است، PMP قابلقبول 48 است درحالیکه در سال گذشته 3 نفر اهدای عضو داشته است.
قائممقام رییس اداره پیوند وزارت بهداشت نیز اظهار داشت: اهدای عضو تنها موردی از نظام سلامت است که فقط نظام سلامت در آن دخیل نیست و سازمانهای بسیاری ازجمله صداوسیما، مجمع خیرین سلامت، استانداری، شهرداری، فرمانداری، نمایندگی ولیفقیه، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه هنری، فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک اهدای عضو دخیل هستند.
دکتر امید قبادی با اشاره به اینکه هر یک متوفی که بر اثر مرگ مغزی دفن میشود، هشت نفر به همراه آن میمیرند اضافه کرد: مسئولیت 20 درصد از پیوند اعضا در دنیا با نظام سلامت است و مابقی با دیگر سازمانهاست که باید سایر ارگانهای فرهنگساز نیز در این زمینه با نظام سلامت همکاری و مشارکت جدی داشته باشند.
انتهای پیام/ س.م - 1021
خبر مرتبط: