محمدحسین دریسی در گفتگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: در زمان بروز بیماریهای قابلانتقال از آب و غذا همکاران بهداشتی با تشکیل تیم و بهمنظور تشخیص علت و نوع عفونت از آب، غذا، بیمار و اطرافیان بیمار نمونهبرداری کرده و با کشف و کنترل بیماری سلامت جامعه را حفظ مینمایند.
دریسی با اشاره به افزایش تمایل مردم به شنا در رودخانهها همزمان با افزایش دما هوای و احتمال بروز بیماریها افزود: اسهال خونی، اسهال حاد و هپاتیت A بیماریهای شایع منتقله از آب و غذا هستند و برای کشف و کنترل آنها آموزشهای لازم توسط بهورزان، مراقبین و کارشناسان سلامت و پزشکان بهصورت مستمر انجام میشود.
وی تصریح کرد: اگر دو نفر یا بیشتر، از یک غذا یا آب آشامیدنی مشترک استفاده کرده و علائم بالینی مشترکی داشته باشند طغیان بیماری منتقله از غذا اتفاق افتاده است و اغلب افراد با نشانههای بالینی اسهال، تهوع، استفراغ و کرامپهای شکمی به پزشک مراجعه میکنند.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دشتستان اظهار کرد: تب تیفوئید یا حصبه، سالمونلا ها، اسهال خونی، وبا و بوتولیسم ازجمله مهمترین بیماریهای منتقله از آب و غذا هستند.
دریسی با تأکید بر لزوم رعایت موازین بهداشتی بهمنظور پیشگیری از بروز بیماریهای منتقله از آب و غذا در فصل گرم سال خاطرنشان کرد: بیماریهای منتقله از آب و غذا بیماریهایی هستند که با خوردن آب یا غذای آلوده به افراد منتقل میشوند و بروز این بیماریها در فصل گرم سال نسبت به سایر فصول بیشتر است.
دریسی با اشاره به لزوم تهیه غذا با روشهای مناسب افزود: به یاد داشته باشید که در فرآوری مواد خوراکی باید غذا کاملاً پخته و در اسرع وقت مصرف شود، غذای پختهشده بهدقت نگهداری، از تماس با مواد غذایی خام جلوگیری و در هنگام استفاده مجدد از آن کاملاً گرم شود.
وی خاطرنشان کرد: شستشوی مکرر دستها، نظافت آشپزخانه و استفاده از آب سالم در تهیه غذا از اهمیت بالایی برخوردار است.
انتهای پیام/ س.غ-3030
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید