محمدحسین دریسی افزود: با توجه به وسعت و پراکندگی مناطق، بیماریابی بهصورت فعال و غیرفعال توسط مراقبین سلامت، بهورزان و ۲ نفر (بیمار یاب) مالاریا انجام میشود.
وی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 400 مورد بیماریابی مالاریا در شهرستان دشتستان انجامشده است.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان بیان داشت: دلیل کاهش بیماریابی مالاریا نسبت به مدت مشابه سال گذشته فعالیت بهورزان و مراقبین در طرحهای غربالگری کووید -19، پیگیری مستمر مبتلایان به کرونا و کاهش ورود کارگران اتباع خارجی به مزارع به دلیل مقررات قرنطینهای کرونا است.
کارشناس بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان اظهار داشت: فصل انتقال بیماری مالاریا و پیک آن در مناطق از شروع فصل گرما (بهار) و تا اوایل پائیز بوده و کارگران فصلی در مزارع و کارگاهها بخصوص افاغنه از گروههای در معرض خطر هستند.
ابراهیم اسماعیلپور افزود: شایعترین علائم بیماری مالاریا، تب، احساس سرما، لرز و تعریق بوده و علائم غیراختصاصی دیگر نیز شامل ضعف، سردرد، تهوع، استفراغ، کسالت و .... است.
وی تصریح کرد: بیماریابی مالاریا جزو سیستم مراقبت بوده که با تهیه خون(لام مالاریا) از افراد مشکوک و آزمایش میکروسکوپی در شهرستان دشتستان توسط مراقبین سلامت و بهورزان بهصورت فعال انجام میشود.
کارشناس برنامه مالاریا شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: درمان مالاریا در افرادی که بدون عارضه هستند بهصورت سرپایی و روزانه تا پایان درمان (17 روز) تحت مراقبت بهورزان، مراقبین سلامت و بیمار یاب بوده و داروهای تجویزی آنها تحت نظارت مستقیم مراقبین و بهورزان بهصورت روزانه داده میشود.
اسماعیلپور اظهار کرد: با برنامهریزیهای انجامشده توسط ستاد شبکه بهداشت و درمان شهرستان انتظار داریم قبل از فرارسیدن پاییز روند بیماریابی مالاریا را در مناطق مختلف شهرستان افزایش دهیم.
انتهای پیام/ س.غ- 3030
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان