کارشناس بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه: مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیر بیماران دیابتی عدم انجام خود مراقبتی است/ شناسایی ۱۰۱۴ بیمار دیابتی در عسلویه

24 آبان 1399
کارشناس بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه گفت: مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیر بیماران دیابتی عدم انجام خود مراقبتی است.

محمود محمودی در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه به مناسبت ۲۴ آبان روز جهانی دیابت اظهار داشت: دیابت شایع‌ترین بیماری متابولیک است و به عنوان یکی از بیماری‌های شایع اختلال متابولیسم و از معضلات بهداشت عمومی در جهان محسوب می‌شود که به آن بیماری تمدن جدید می‌گویند.
وی از شناسایی هزار و ۱۴ بیمار دیابتی در شهرستان عسلویه خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد، ۹۷۴ نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌باشند که بیمار ماهانه توسط بهورز و هر سه ماه یک‌بار توسط پزشک مورد مراقبت قرار می‌گیرند.
وی انواع دیابت را دو نوع اعلام و تصریح کرد: دیابت نوع یک، معمولاً افراد مبتلا را کودکان، نوجوانان و جوانان (افراد کمتر از ۳۰ سال) تشکیل می‌دهند و این نوع از بیماری به علت تخریب سلول‌های تولیدکننده انسولین ایجاد و افراد دچار این بیماری معمولاً لاغر و علائم بیماری در آنها پر سرو صداست.
محمودی ادامه داد: دیابت نوع ۲، معمولاً در افراد میان‌سال و مسن دیده می‌شود و علت آن کمبود ترشح انسولین یا کاهش تأثیر آن است و بیماران مبتلا، معمولاً چاق یا دارای اضافه‌وزن هستند علائم این نوع دیابت نیز پر نوشی، پر ادراری، دفع شبانه ادرار و در موارد شدیدتر، اختلالات بینایی، کاهش وزن و خستگی زودرس است.
کارشناس بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه بیان کرد: دیابت دوران باردار معمولاً بین هفته‌های ۲۴ و ۲۸ ظاهر و عموماً پس از زایمان از بین می‌رود.
محمودی دیابتی‌ها را افراد مستعد ابتلا به کووید ۱۹ دانست و گفت: میزان قند خون این افراد در نواسان است و زمانی که قند خون بالا می ورد قدرت سیستم ایمنی بدن پایین می‌آید و در برابر بیماری‌ها حفاظت لازم را ندارد بنابراین خطر ابتلا به بیماری در این افراد بیشتر خواهد شد.
کارشناس بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه جهت پیشگیری از ابتلا دیابت توصیه کرد: افزایش فعالیت بدنی، مصرف مقادیر فراوانی فیبر، مصرف غلات کامل، کاهش وزن، پرهیز از رژیم غذایی محدود و زودگذر، اصلاح الگوی غذایی و انتخاب غذاهای سالم‌تر را در برنامه روزمره موردتوجه قرار دهیم.

انتهای پیام/ م.ک- ۳۰۹۰
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان

 




تمامی حقوق این سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر می باشد.