رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه: بالندگی، مؤثر از جمعیت جوان است

31 ارديبهشت 1401
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه با اشاره به هفته ملی جمعیت گفت: بالندگی مؤثر از جمعیت جوان است، تولد و افزایش نرخ باروری، افزایش امید به آینده را در پی دارد.

دکتر عصمت حیدری در مصاحبه با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه اظهار داشت: بر اساس آمارهای کشوری سن امید به زندگی در کشورمان در طول 45 سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و در حال حاضر به بیش از 75 سال رسیده است. کشور ما سال‌ها از جمعیت جوان برخوردار بوده و همچنان لازم است این ثروت حیاتی حفظ و تقویت شود اما متأسفانه در سال‌های اخیر روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است.
وی بیان داشت: شهرستان گناوه در سال 1399 با رشد جمعیت و باروری کلی (تعداد فرزندان هر خانم در سن باروری) 1.66 ، از میانگین استانی و کشوری پایین‌تر بوده و لذا می‌طلبد برنامه‌ریزی برای انجام ازدواج به هنگام، آسان و آگاهانه و پایدار برای همه و فرزند آوری صورت گیرد وادارات و نهادهای درگیر قانون حمایت از جوانی جمعیت مفاد این قانون را جهت افراد واجد شرایط اجرا کنند.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه تأکید کرد: فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در این خصوص بر همگان ضروری است. در این خصوص 24 الی 30 اردیبهشت 1401 به‌عنوان هفته ملی جمعیت با شعار "ایران جوان بمان"  نام‌گذاری شده است. در این راستا این شبکه برنامه‌هایی را تدوین و اجرا کرده است.
دکتر حیدری عنوان داشت: 24 اردیبهشت، تحت عنوان در آرزوی فرزند ( روز ناباروری) نام‌گذاری شد که در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان نمایشگاه پویایی و بالندگی برگزار و مراقبین سلامت به زوجین نابارور در خصوص فرزند آوری آموزش دادند. این برنامه تا پایان هفته ملی جمعیت ادامه داشته و نمایشگاه روزانه در یک مرکز خدمات سلامت برپا شده است.
عصمت حیدری در ادامه به موضوع ناباروری که یکی از عوامل مؤثر بر رشد باروری کلی است اشاره کرد و گفت: از عوامل مؤثر بر ناباروری می‌توان به تغذیه، تحرک بدنی، تأخیر در باروری، افزایش سن ازدواج، مصرف دخانیات و ... اشاره کرد. تأخیر انداختن در اولین بارداری سبب از دست رفتن فرصت تشخیص زودرس ناباروری خواهد شد.
رییس شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت:  ۲۵ اردیبهشت تحت عنوان فرزند تنهای من (آسیب‌های تک‌فرزندی) است. در این روز مراقبین سلامت با دعوت مادران تک‌فرزند به مراکز خدمات جامع سلامت به آموزش پیامدها و مشکلات تک‌فرزندی پرداختند و مادران را برای مشاوره فرزند آوری به کارشناسان روان ارجاع دادند.
وی گفت: تک‌فرزندی از مسائلی است که در خانواده‌های ایرانی شایع شده و مشکلات فردی و اجتماعی را به دنبال دارد. تک‌فرزندی با کاهش نسل جوان و افزایش تعداد میان‌سالان و به عبارتی پیر شدن جمعیت باعث آسیب به چرخه تولید و اقتصاد جامعه نیز خواهد شد.
دکتر حیدری افزود: همچنین به همین مناسبت در کنار مزار شهدای گمنام برای خانواده‌های تک‌فرزند مراسمی برگزار شد. در این مراسم به خانواده‌ها تأکید شد که بهترین هدیه‌ای که می‌توان به فرزند خود بدهند داشتن برادر و خواهر است.
 رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه اظهار داشت: 26 اردیبهشت تحت عنوان خانواده دوست دار فرزند (فرزند پروری) کمپین فرزند آوری برای زوجین جوان شرکت‌کننده در کلاس مشاوره قبل از ازدواج برگزار و پوستر و بنرهای مرتبط با موضوع فرزند آوری نصب و کتابچه‌های مربوط به فرزند آوری توزیع شد.
 دکتر عصمت حیدری در خصوص۲۷ اردیبهشت که تحت عنوان پدر و مادر و حس خوب زندگی (والدین و صمیمیت زندگی) نام‌گذاری شده است گفت: کارشناسان سلامت خانواده این شبکه با حضور در مدرسه علمیه برای طلاب حوزه علمیه الزهرا(س) شهرستان گناوه یک دوره آموزشی برگزار کردند. در پایان پکیج‌های آموزشی به عناوین سن و ناباروری، مشکلات و پیامدهای تک‌فرزندی، اندومتریوز، تخمدان پلی کیستیک، تحکیم روابط همسران در زمان شیوع کرونا و قانون حمایت از جوانی جمعیت به طلاب حاضر در جلسه ارائه شد.
 وی با اشاره به‌روز 28 اردیبهشت تحت عنوان زندگی سالمندی من (سالخوردگی و حمایت از سالمندان ) بیان داشت: خوشبختانه جامعه شهروندی شهرستان گناوه هنوز بافت فرهنگی سنتی خود را حفظ کرده است و سالمندان در آن جایگاه درخور احترامی دارند.
وی عنوان داشت: در حال حاضر جمعیت جوانی هست تا از سالمندان نگهداری کند اما طی دو دهه آینده که جمعیت کشور به‌سوی سالمندی پیش می‌رود و کاهش جمعیت مولد در سال‌های آتی، دنیا را با چالش‌های سالمندی مواجه خواهد کرد.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: 29 اردیبهشت تحت عنوان می‌خواهم زنده بمانم (سقط و قتل جنین ) با نصب شعارهای فرزند آوری بر روی مینی‌بوس شبکه بهداشت و درمان گناوه، تقدیر از کارکنان ادارات بخش ریگ که در سال 1400 فرزند آوری داشته‌اند گرامی داشته شد.
وی اضافه کرد: همچنین با دعوت از مادرانی که تجربه موفق زایمان بالای سه فرزند را داشته‌اند به مرکز خدمات جامع سلامت و برگزاری کلاس آموزشی جهت مادران و زنان جوان به تشویق آنها به فرزند آوری پرداخته شد. و به آنها گفته شداحتمال باروری با افزایش سن کاهش می‌یابد و مادران جوان، بارداری‌های سالم‌تری را تجربه می‌کنند.
دکتر حیدری گفت: 30 اردیبهشت، تحت عنوان حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (قانون و فرزند آوری) است، در این روز مسابقه نقاشی و انشاءنویسی برای دانش آموزان دوره ابتدایی با موضوع مشکلات تک‌فرزندی و فواید داشتن خانواده پرجمعیت برگزار می‌شود.
وی افزود: همچنین با ارسال نامه به امام‌جمعه جهت ایراد در خطبه نماز جمعه، ارسال نامه به فرمانداری، بخشداری، شهرداری و سپاه از این ارگانها خواسته شد با توجه به فرارسیدن هفته جمعیت و سال روز ابلاغ سیاست‌های جدید جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری، برنامه‌های بزرگداشت هفته جمعیت با نصب بنر و دیوارنویسی در سطح شهر در مسیر تأمین این خواسته به‌حق، یاری گر طرح جوانی جمعیت باشند.

انتهای پیام/ ک.آ : 3080

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

 




تمامی حقوق این سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر می باشد.