وجود مواد مخدر محرک بدون تزریق هم می‌تواند باعث انتقال اچ.آی.وی به صورت غیرمستقیم شود

7 تير 1402
کارشناس ایدز معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: هرچند انتقال تزریقی مواد مخدر در مصرف‌کنندگان کاهش یافته است ولی وجود مواد محرک ارزان‌تر اما مخرب‌تر به‌طور غیر مستقیم باعث انتقال اچ.آی.وی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، فاطمه برنجن افزود: مواد محرک با سلب تصمیم‌گیری صحیح در مصرف‌کننده، فرد را در معرض انجام رفتارهای پرخطر جنسی که یکی از راه‌های انتقال اچ.آی.وی است، قرار می‌دهد.
وی تصریح کرد: طبق گزارش مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۱ درصد انتقال اچ.آی.وی از راه تزریق مشترک ۷/۵۶ در ایران بوده است؛ این شاخص تا پایان سال ۱۴۰۱ در استان بوشهر ۵۸ درصد بوده است؛ هرچند در بررسی موارد جدید شناسایی اچ.آی.وی، انتقال از راه تزریق مشترک کاهش یافته است؛ ولی انتقال از روش رابطه جنسی در حال افزایش است.
این کارشناس هشدار داد: امروزه مواد مخدر و محرک به اشکال و نام‌های مختلف در دسترس گروه‌های مستعد گرایش به مواد وجود دارد؛ این گروه‌ها می‌تواند نوجوان کم سن و سال و کم تجربه برای قابل‌پذیرش بودن در جمع همسالان باشد تا بزرگ‌سالانی که برای فرار از مشکلات و فشارهای روانی زندگی و محیط کار به آن پناه می‌برند که در واقع این تصور نادرست است.
برنجن خاطرنشان کرد: افرادی که سابقه مصرف مواد مخدر و محرک را دارند می‌توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری با دادن یک قطره خون از انگشت دست به‌صورت محرمانه (بدون ذکر نام) و رایگان آزمایش اچ.آی.وی را انجام دهند و در کمتر از ۲۰ دقیقه از وضعیت سلامت خود مطلع شوند.

انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

 




تمامی حقوق این سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر می باشد.