کارشناس شبکه بهداشت و درمان دشتستان:
برای پیشگیری از تب مالت از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه خودداری کنید
|
|
|
|
4 امرداد 1402 کارشناس مسئول بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: برای پیشگیری از تب مالت از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه خودداری کنید.
سحر رزمجو در گفتوگوی با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: تب مالت یا بروسلوز که در حیوانات به نام سقطجنین واگیر مرسوم است، یکی از بیماریهای عفونی قابلانتقال بین انسان و حیوان است که بانامهای تب مواج، تب دیوانه و تب مدیترانهای نیز شناخته میشود.
رزمجو بابیان اینکه تب مالت (بروسلوزیس) نوعی باکتری عفونی است تصریح کرد: این باکتری از حیوان به انسان و بیشتر از طریق شیر، پنیر و سایر لبنیات غیرپاستوریزه منتقل شده و بهطور نادری باکتری عامل تب مالت میتواند از طریق هوا یا تماس مستقیم با حیوانات آلوده انتقال یابد.
وی در خصوص علائم تب مالت گفت: این علائم شامل تب، لرز، تعریق، درد مفاصل، درد کمر و خستگی بوده که این علائم میتوانند هرزمانی از چند روز تا چند ماه پس از ابتلا به عفونت بروز کند.
رزمجو اظهار کرد: باکتری میتواند از طریق محصولات لبنی غیرپاستوریزه، استنشاق باکتری بروسلا و همچنین تماس مستقیم از حیوان به انسان انتقال یابد.
کارشناس مسئول بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان تاکید کرد: باکتری بروسلا در شیر حیوانات آلوده میتواند از طریق شیر، بستنی، کره و پنیر غیرپاستوریزه به انسان منتقل و همچنین باکتری میتواند از طریق گوشت خام یا نیمپز شده حیوانات آلوده به انسان منتقل شود.
رزمجو بیان داشت: افرادی که با حیوانات کار میکنند یا با خونآلوده تماس دارند در معرض خطر بیشتری برای تب مالت قرار دارند، ازجمله، دامپزشکان، کارگران مزارع، دامداران، گاوچرانان، کارگران کشتارگاهها و میکروبیولوژیستها.
وی در خصوص عوارض تب مالت گفت: تب مالت میتواند بر هر عضوی از بدن ازجمله سیستم باروری، کبد، قلب و سیستم اعصاب مرکزی اثر بگذارد.
رزمجو تاکید کرد: گوشتها را بهطور کامل طبخ نمایید و درزمانی که بیرون غذا میل میکنید گوشتهایی را سفارش دهید که بهخوبی پختهشده باشد.
کارشناس مسئول بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان تصریح کرد: اگر دامپزشک، کشاورز، شکارچی یا کارگر کشتارگاه هستید باید در زمان کار با حیوانات مرده یا بیمار و یا بافت حیوانات و همچنین در زمان کمک به تولد نوزاد حیوانات از دستکشهای پلاستیکی استفاده کرده و اگر در آزمایشگاه هستید در شرایط ایمنی مناسب با نمونهها کار کنید.
انتهای پیام/س.غ/3030
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید
|
|
 |
|
|